Yüksel; “Çare ne ABD, ne Rusya, Tam Bağımsız Türkiye!”

0
149

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Çare ne ABD, ne Rusya, Tam Bağımsız Türkiye!”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında Barış Pınarı Harekâtı’na değinerek her zaman Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yanında olduklarını ifade ederek, ordumuza muvaffakiyetler diledi.

Türk askerinin yine bir tarih yazdığının altını önemle çizen Yüksel; “Sınır ötesi harekât devam ediyor. Bu terörizmle mücadeledir. Kahraman Türk askeri yine bir tarih yazıyor. Her zaman olduğu gibi birilerinin yaptığı yanlıştan Türk milletini, Türk devletini, Türk ordusu kurtarıyor. Ne yapmıştı hatırlayalım… Doğuda ve Güneydoğu’da hendekler ve çukurlar kazılmıştı, ne için kazılmıştı? Bir isyan provasıydı, bir başkaldırıydı. Siyasetin açılım saçılım sürecinde yaptığı hatayı Türk ordusu gitti canıyla, kanıyla çukurdan çıkardı. Şimdi de yine siyasetin yaptığı hatayı, aymazlığı, sınır ötesi operasyonda teröristle göğüs göğse çarpışarak, can vererek, kan akıtarak düzeltiyor Türk Ordusu. Bu operasyonda şehit olan tüm askerlerimize ve sivillerimize Allah’tan rahmet diliyoruz” şeklinde konuştu.

Yanlış dış politika sonucu ülkemizin bu duruma düşürüldüğünü savunan Yüksel; “2011’de bu sorun yoktu. Yanlış Suriye politikası, yanlış dış politika ülkemizi maalesef bu bataklığa sürükledi. Şimdi Türk ordusu kan akıtarak siyasetin yaptığı yanlışı düzeltiyor. Buradan onlara binlerce selam olsun” dedi.

Emperyalist güçlerden dost olmayacağı sözlerini bir kez daha yineleyen Yüksel; “Hep burada haykırmıştık, demiştik ki; ‘Amerika’ya Rusya’ya güven olmaz’ Dün Amerika’nın o sahte kovboyu terör örgütü YPG’nin üst düzey sorumlusunu telefonla aradı. Bu Amerika Birleşik Devletleri’ne güven olmaz, onunla yola çıkılmaz demiştik. Bugün Amerika ile Rusya’nın anlaştığı bir kez daha ortaya çıktı. Çare ne demiştik? Çare Suriye’nin resmi gücüyle, resmi hükümeti ile konuşmak. O da ortaya çıktı, dün yine görüşmelerin yapıldığı MİT üzerinden, istihbarat üzerinden yapıldığı ve Rusya aracılığıyla yapıldığı itiraf edildi. 2011 yılında bu şekilde yapılsaydı bugün bunları yaşamamış olacaktık, başımıza gelmemiş olacaktı. Şu anda görüşmeler başladı. Çare ne ABD, ne Rusya, tam bağımsız Türkiye!

Ahbap-çavuş ilişkisi ile dış politika yürütülüyor. Bugün Kur’an’ın ayeti ile dalga geçen dış politika ile ilgisi olmayan Egemen Bağış büyükelçi olursa, parti yandaşları milletvekili olamayanlar AKP’nin kırıntıları büyükelçi olursa Türkiye dış politikada bu şekilde çuvallar. Çare liyakatli, dış politikayı bilen insanları göreve getirmektir.

‘Türk’ün Türk’ten başka dostu yoktur’ Bakıldığı zaman doğru ama böyle bir dünya yok Türk’ün dostu olmalı. Türkiye izlediği dış politikayla, ağırlığı ile, yaptırımları ile dost olmak zorunda kalacak. Dış güçler, ülkeler, komşular Türkiye ile dost olmak zorunda kalacak. Sen iyi politika izlersen onlar dost olur. Çare budur. Din kardeşi dediklerimiz bile yanımızda değil, yavru vatan cumhurbaşkanı bile yanınızda değil. Böyle bir politika olabilir mi? Kıbrıs cumhurbaşkanının ibretle izledim. Üzüldük, utandık. Şu anki Kıbrıs Cumhurbaşkanı adını bile anmak istemiyorum Türkiye’yi kınadı, Türkiye’nin yanında olmadığını itiraf etti. Akan su değil kan dedi. Sen mücahitlerin kemiklerini sızlattın, rahmetli Denktaş’ın, Bülent Ecevit’in kemiklerini sızlattın, utan ve istifa et” diye konuştu.

İçerisinde bulunduğumuz dönemde en çok birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu ancak hükümetin ayrıştırıcı söylemlerde bulunmaya devam ettiğini kaydeden Yüksel; “Ordu seferber, terörle mücadele ediyor, kan akıtıyor, bedel ödüyor, şehit oluyor, gazi oluyor, birlik olmak lazım. İçerde birlik olursak, bu gibi durumlarda kenetlenebilirsek, Türk milletini, Türk ordusunun hiçbir güç yenemez ama maalesef Türkiye’yi yöneten kişiler bunu bir siyasi ranta çevirmek için ordu orada kan akıtırken, bedel öderken ne diyor ‘Millet ittifakının parçalanması lazım’ diyor. Dünyada bu şekilde bir söylemle bir yeriniz, itibarınız olabilir mi?

Millet ittifakının konuşulacağı zaman mı şu an, şu an o zaman mı? İşi gücü bırakmış millet ittifakı nasıl parçalanır, nasıl yok edilir onu konuşuyor. Millet ittifakı dimdik ayakta, millet ittifakı vatanı ve bayrağı için tüm milletin fertleri ile beraber dimdik ayakta mücadele ediyor. Senin dağılma, parçalanma dediğin iş olmayacak. Bu millet her unsuru ile vatanına, bayrağına sahip çıkacak.

Allah seni ıslah etsin. Birlik, beraberlik içinde olmamız gerekirken, ne diyor, herkesi AKP de saf tutmaya çağırıyor. Kusura bakma biz seninle aynı safta olamayız. Demokrasi yok, hoşgörü yok, sevgi yok, adalet yok, hukuk yok, haksızlık tavan yapmış seninle aynı safta olamayız. Kul hakkı çatır çatır yeniyor, millet açken sarayda saltanat devam ediyor seninle biz aynı safta olamayız.

Bir de Türkiye’nin gerçekleri var O gerçekleri de yok sayamayız konuşacağız. Genç nüfusta işsizlik Cumhuriyet tarihinde ilk defa yüzde 27’ye çıktı. Eskiden diyorduk ya 4 gençten biri işsiz, 3 gençten biri işsiz artık. O noktaya geldik.

İşsizlik Temmuz’da yüzde 14 arttı ama Cumhurbaşkanlığı bütçesi son yıllarda 2659 oranında artış gösterdi. Asgari ücret 2020 lira, açlık sınırı 2064 lira. 22 milyon 500 bin kişi açlık ve yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor ama köşeyi dönenler dönüyor. Sarayda 75 yaşındaki Bülent Arınç’a iş var, maaş var, Hülya Koçyiğit’e iş var maaş var ama benim gencim işsiz. Ülkemizdeki manzarada maalesef bu…” diye konuştu.

Belen ile ilgili yerel sıkıntılara da değinen Yüksel; “Belen Lisesi kapandı. Sarımazı Fatih Mahallesi’ne gitti, oradan da kapandı. Şimdi Gedik de Suriyelilere açılan okulda eğitim görmeye çalışıyorlar. Manzara içler acısı, veliler, öğrenciler her gün isyan ediyor. 300-400’e yakın öğrenci var ve iki tane lavabosu var, kapılar kırık, hiç hoş olmayan bir ortamda Belen gençleri orada eğitim görmeye çalışıyor. Sayın kaymakamımız, Sayın valimiz, sayın ilçe milli eğitim müdürü ve Sayın İl Milli Eğitim müdürümüze sesleniyorum; Bunun çaresi var. Şu anda Halk Eğitim Merkezi’nin olduğu binadaki boş blokları Belen Lisesi yapın Belenli gençleri layık olmadığı ortamdan kurtarın” şeklinde sözlerini noktaladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here