Yüksel; “Bu Geminin Karaya Oturacağını Yüksek Sesle Yıllarca Söyledik”

0
30

Yüksel; “Bu Geminin Karaya Oturacağını Yüksek Sesle Yıllarca Söyledik

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, haftalık siyasi değerlendirme toplantısını parti binasında gerçekleştirdi. CHP’li Yüksel’in gündem konuları Suriyeli Göçmenler ve Ekonomik Krizdi.

Başkan Yüksel, konuşmasının başında Irak Pençe Harekatına katılan askerlerin, dualarla yanlarında olduğunu kaydetti.

Açıklamalarında daha sonra başta Suriyeliler ve diğer göçmenlerle ilgili açıklamalarda bulunan Yüksel, Hatay’daki nüfus değişikliğine de dikkat çekti. CHP olarak her insanın memleketinde yaşaması gerektiğine inandıklarına değinen Yüksel; “Herkesin vatanına dönmesi gerekir” dedi.

Dış Politika konusunda ciddiyetsiz davranıldığına işaret eden Yüksel, bu politikanın Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında gerçekleştirilen bir istila politikası olduğunu da sözlerine ekledi. Yüksel, Suriyeli yetkililerle görüşüp anlaşılması ve göçmenlerin bir an önce vatanlarına gönderilmesi gerektiğini de kaydetti.

Türkiye Ekonomisi Zaten İyi Değildi

Yaşanan Ekonomik Krizin uzun yıllardır ülke gündeminde olduğunu da belirten CHP Belen İlçe Başkanı Yüksel; “Ülkemizde, 40 milyon kişi açlık sınırının altında yaşıyor. 5 milyon insanımız da yardıma muhtaç durumda. Türkiye’deki tablo budur! Bunlar niye oluyor? Güya savaş var, güya pandemi var.

Değerli vatandaşlarım, bu bir yanıltma operasyonudur. Türkiye’nin ekonomisi bundan öncede iyi değildi. Merkez Bankasındaki 128 milyar hiç edilmişti, Ülkenin Kefen Parası bile harcanmıştı. İsraf politikası vardı. Ülkemiz, dışardan gelen borç paralarla ayakta durmaya çalışıyordu.

Türkiye’de enflasyonun resmi rakamı % 62, gerçek enflasyon rakamı ise % 150’dir. Bu gerçeği görmemiz lazım! Kimse kimseyi kandırmasın. Türkiye ekonomisi savaştan önce de pandemiden önce de iyi değildi. Bunu söyleyenler yalan söylüyor. Biz bu geminin karaya oturacağını yüksek sesle yıllarca söyledik” şeklinde konuştu.

Emekli Kırmızı Kartını Gösterecek

Son günlerdeki tartışma konusu olan emekli ikramiyesi hakkında da açıklamalarda bulunan Yüksel; “Gündemlerinde emekli yokmuş, asgari ücretli yokmuş, EYT’li yokmuş. Ne var sizin gündeminizde? Yandaşlarınızı ve şürekânızı zengin etmek, aksırıp tıksırıncaya kadar yemek, giderayak vurgun yapmak yandaşlara ihanet etmek var.  Sadece amuduyla götürme var.

CHP’nin 2018’deki girişimiyle emekliye ikramiye verilmeye başlanmıştı. Bunla da övünüyoruz. 1000 lira ile başlayan ikramiye, üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen şu anda sadece 1100 lira.

İşte bu emekliler, emekçiler sizi unutmayacak. Bu kış milleti üşüttünüz, titrettiniz, ayaz da bıraktınız. İnsanlar kömür alamadı, doğalgazın vanasını açamadı. Bu millet bunu unutmayacak.

Ramazan ayına başlarken de iğneden ipliğe kadar her şeye zam yapıldı. Millet bunu da unutmayacak. Şimdi de çıkmışsınız emekliye bir şey yok diyorsunuz. Bu emekli ilk seçimde aileleriyle birlikte size kırmızı kartı gösterecek” değerlendirmesinde bulundu.

Son günlerde artan Orman Yangınları ile ilgili de konuşan Yüksel, geçtiğimiz yıl 250 bin futbol sahası büyüklüğünde ormanın yandığını, bu yıl ise yaz mevsiminin başlamasına rağmen orman yangınları için gerekli önlemlerin alınmadığını da belirtti.

Yıllardır ülkenin kazanımlarının satıldığını, peşkeş çekildiğini de bir kez daha hatırlatan Yüksel, bunları alkışlayanların da ihanetten sorumlu olduğunu belirtti. Kurtuluşun ise bu zulmedenleri ilk seçimde sandığa gömmekten geçtiğini kaydetti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here