Yılmaz’dan, ‘İskenderunspor’a Sahip Çıkalım’ Çağrısı

0
64

“İskenderunspor’un Artık Eski Günlerine Kavuşmasını Arzu Ediyoruz”

Orduspor’dan gelerek, 80’li yıllarda İskenderunspor’da aralıksız 10 yıl futbol oynayan Kaptan Levent Hakkı Yılmaz, İskenderunspor’u yeniden üst liglerde görmek istediklerini ve bunun içinde takıma her zaman destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı ve aynı zamanda eski futbolcu, Efsane Kaptan Levent Yılmaz, play-off sürecine giren İskenderunspor’un başarılı olacağına inandığını kaydetti.

Kendisinin de uzun yıllar futbol oynadığını hatırlatan Yılmaz; “Uzun bir aradan sonra İskenderunspor’un tekrar profesyonel ligde oynuyor olması bizim için çok önemliydi.

Biliyorsunuz ben 1982 yılında Orduspor’dan İskenderun’a geldim. Benim doğum yerim Ordu ama 40 yıldır da İskenderun’dayım. İskenderunspor’da 10 yıl aralıksız futbol oynadım. Orduspor genç takımından yetiştim sonra İskenderun’a geldim. İskenderunspor’un çok parlak dönemiydi, Raymond Makzume’nin başkanlık yaptığı dönem. İlk geldiğim yıl yetiştiğim Orduspor ile İskenderunspor şampiyonluk için oynuyorlardı. Sonuçta Orduspor o sene şampiyon oldu, biz iki veya üçüncü bitirdik.

Belli bir süre sonra da takım ekonomik sebeplerden dolayı sıkıntılar yaşadı, iyi oyuncuların çoğunu İskenderspor’da tutamadık, ben ve birkaç arkadaşım kaldı. Daha sonrasında da takım 3. Lig’e düştü. Düştüğümüz senenin ertesinde tekrar şampiyon yaptık takımı, tekrar ikinci lige çıktı, ben daha sonra emekli oldum. Takım birkaç yıl 2 lig’de oynadıktan sonra amatör lige kadar düştü. Bir müddet de amatör ligde oynamak zorunda kaldı” şeklinde konuştu.

Kaim Kaybederse Üzüleceğim…

İskenderunspor’un uzun bir aradan sonra tekrar profesyonel ligde oynuyor olmasının büyük önem taşıdığını ifade eden Yılmaz; “Biliyorsunuz evvelki sene takıma sahip çıktık, çok fazla maddi imkân sağlayamasak da maddi manevi olarak takımın yanında olduk. İskenderunspor olarak bugün tekrar liglerde futbol oynuyor. Geçen sene bir play-off süreci yaşandı, sonra Hakan Bolat tekrar takımı bir şirket olarak aldı ve bugünlere kadar getirdi. Çok da para harcadı, iyi bir takım kurdu. Şampiyonluğa oynayan bir takım olarak ligdeki mücadelesini sürdürdü.

Yine Orduspor ile play-off’a kaldılar. Önümüzdeki Cuma günü karşılaşacaklar. Benim için çok önemli bir maç. Ordu; yetiştiğim, büyüdüğüm, doğduğum yerin takımı, futbola orada başladım. Daha sonra 10 yıl aralıksız futbol oynadığım İskenderunspor ile karşı karşıya geliyorlar. Çok özel bir yeri var. İki takım da benim kulübüm, iyi oynayan kazansın diye bakıyorum ama tabi burada emek verdik, hepimizin emeği var. İnşallah iyi oynayan takım kazanır. Diğer yandan her yenilen için üzüleceğim” dedi.

İskenderun’da yaşayan herkesin takıma sahip çıkması gerektiğini de vurgulayan Yılmaz; “Herkesin İskenderunspor’a sahip çıkmasını temenni ediyorum. Her hafta televizyonlarda biliyorsunuz İskenderunspor’un adı bir yerlere yazılıyor, gittiğimiz ilde o hafta İskenderun konuşuluyor. Bu çok önemli, spor zaten çok önemli… İskenderunspor’un artık eski günlerine kavuşmasını arzu ediyoruz. Ticaret ve Sanayi Odası olarak, maddi olarak çok büyük katkı sağlayamıyoruz belki ama gücümüz yettiği oranda manevi olarak İskenderunspor’la hep beraberiz. Maddi olarak da diğer iş insanlarından temin ettiğimiz birtakım ekonomik desteklerin İskenderunspor’da kullanılmasını sağlıyoruz.

Takıma Herkes Sahip Çıkmalı!

Kulübümüzün doğru yönetildiğine inanıyorum, herkesin sahip çıkması gerektiğine inanıyorum. İnşallah play-off sürecini başarıyla atlatırlar. İnşallah finale kalacağız. Iğdır da ciddi bir takım kurdu, güçlü bir rakip ama Iğdır’da yapılanları da biliyorsunuz. Yaşananları hiçbirimiz doğru bulmadık. İnşallah Iğdır’la tekrar karşı karşıya geliriz, bir de yeneriz onları, sahada hesaplaşırız ve şampiyon oluruz diye de düşünüyorum.

Bütün sporcu kardeşlerime başarılar diliyorum. Tek-tek baktığımızda çok kaliteli oyuncular var. O gün eğer kendi performanslarını ortaya koyarlarsa maçı kazanacaklarına inanıyorum. Zaten Ordusporla oynadığımız iki maçı da kazanmıştık. İnşallah aynı performans devam eder, kazanırız.

Artık İskenderunspor ikinci lige çıkmayı hak etti diye düşünüyorum. Yönetimi de hak etti başkanı yalnız bırakmamak lazım. İskenderunspor’u tekrar biz ikinci ligde sonrasında birinci ligde görmek istiyoruz. Başarıları daim olsun inşallah biz de hep onların yanında olacağız bugüne kadar olduğu gibi” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here