Yıldırım; “Yerel Yönetimlerde Basit, Hızlı ve Etkin Yönetim Uygulayacağız”

0
95

Vatan Partisi Seçim Çalışmalarına Başladı

Vatan Partisi Hatay İl Örgütü, il merkezinde bir toplantı yaparak, belediye başkanlığı ve belediye meclis üyeliği için çalışmaları başlattı.

Toplantıya Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, İl Yönetimi, İskenderun İlçe Başkanı İbrahim Bedir, Antakya İlçe Başkanı Edib Hadimoğulları, Samandağ İlçe Başkanı Gazi Karali, Kırıkhan İlçe Başkanı Gönül Gökkan katıldılar.

Toplantı sonunda bir açıklama yapan İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, yerel seçimlerde bütün halkı kucaklayan bir çalışma yürüteceklerini, aday belirlemede ilkeli hareket edeceklerini ve HDP dışındaki siyasi partilerle görüşmede sıkıntılarının olmadığını, belediye başkanlığı adaylığı, belediye meclis üyeliği için parti dışından adaylarla temas halinde olduklarını ifade etti.

İki hafta önceki Merkez Karar Kurulunda oybirliği ile aldıkları karara göre Vatan Partisi her seçim bölgesinde, hem belediye başkanlığı, hem belediye meclis üyeliği, hem de il genel meclis üyeliğinde kendi adaylarıyla seçime gireceğini kaydeden İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım; “Biz il merkezinde bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantıya il yönetim kurulu üyelerimiz ve ilçe başkanlarımız katıldı. Toplantı belediye başkanlarımızın belirlenmesinde, meclis üyelerimizin belirlenmesinde bütün ilçelerimizde toplantılar yaparak belirlemeyi, esas aldı. Aday belirlemede acele etmiyoruz, çünkü toplumun bütün kesimlerini kucaklamayı düşünüyoruz. Partilerle ittifak çalışmaları yürütmüyoruz ama ilçelerimizde HDP, harici partilerle meclis üyeliği, başkanlık meselelerinde görüşmelere açığız, bizlere öneri gelirse mutlaka ve mutlaka değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.

Yıldırım, yerel yönetimlerde basit, ucuz, açık, hızlı ve etkin yönetim uygulayacaklarını ifade ederek; “Yönetim etkin kılınacak, başka deyişle iş ve hizmet üretecektir. Kaynakları, emeği ve zamanı israf eden, yolsuzluğa batmış, pahalı, verimsiz, hantal yönetim yapısı köklü bir reformla değiştirilecektir. Halkın girişkenliği canlandırılacak, halk denetiminin kurumları yaratılacak ve geliştirilecektir.

Cumhuriyeti, milletin birliğini ve vatanın bütünlüğünü etkin olarak hayata geçiren güçlü merkezi yönetim ile Ortaçağ kalıntılarından kurtarılmış yerel halk girişimi birbirini bütünler. Yerel yönetimler, bu esasa uygun olarak güçlendirilecek ve kaynaklarını genişletme olanakları sağlanacaktır” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here