Yeşil Yatırımlara Yönelik İş Planı Hazırlama Çalıştayı Gerçekleşti

0
287

Hatay Büyükşehir Belediyesi “Hatay’da Sürdürülebilir bir Gelecek İçin” adlı projesini, proje ortağı olan Enerji Hukuku Araştırma Enstitüsü; proje iştirakçileri olan Mustafa Kemal Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi destekleriyle gerçekleştirdi.

Yetkililer, Avrupa Birliği tarafından Türkiye’de “İklim Değişikliği Alanında Ortak Çabaların Desteklenmesi” hibe programı kapsamında Türkiye çapında 37 adet projenin hibe almaya hak kazandığını açıkladı. Proje faaliyetlerinden biri olan ‘İş İnsanları İçin Yeşil Yatırımlara Yönelik İş Planı Hazırlanması’ çalıştayı Antakya ve İskenderun’da gerçekleştirildi. Bu çalıştaya, eğitim lideri olarak eğitimci, iş kadını  ve danışman olan Nilüfer Arıak, Hatay Büyükşehir Belediyesi tarafından projede görevlendirilmiş personeller, özel kurum ve kuruluşlar temsilcileri, dernekler ve oda başkanları ve pek çok değerli iş insanları katılım gösterdi.

Projenin bugünkü faaliyetinin  amacı hakkında  katılımcılara bilgiler aktaran Arıak; “Bugün burada enerji yatırımlarında iş planlama konusunu anlatacağız. Rüzgârdan, güneşten, atıktan veya elde edilen sürdürülebilir enerji yatırımlarında yatırım yapılırken planlamanın nasıl yapılması gerektiğini konuşacağız. Bu konuda enerji verimliliği ve atıkların değerlendirilmesi oldukça önemli. Sürdürülebilir enerji yatırımlarının neler olduğunu anlatırken ayrıca bu konuda örneklere de değineceğiz. Gerek hükümet politikaları gerek Avrupa Birliği politikaları bu konuyu çok destekliyor. Bütün dünyada sürdürülebilir kaynakların kullanılması, enerjiden tasarruf edilmesi, doğanın kirletilmemesi konusunda yatırımcılarımızı da ikna etmeye çalışacağız” dedi.

HBB personelleri, üniversite öğrencileri ve iş adamları başta olmak üzere herkesin iklim değişikliği konusunda farkındalığının artmasını, iklim değişikliğine uyum sağlamasını ve iklim değişikliği etkilerinin azaltılması konusunda herkesin bilgi sahibi olmasını istediklerini belirtti.

Ayrıca proje görevlileri, bu konuyla ilgili uygulamalar üreterek, halk arasında çevre bilincini arttırmak ve halkın da bu konulardaki karar alma mekanizmalarına aktif katılım sağlamasını hedefleyen faaliyetlerine devam edeceklerini katılımcılar ile paylaştı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here