Yeni Yılda Altında Artış Bekleniyor

0
119

uğur fırat-piyasa15İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, altın piyasasını değerlendirirken şuanda altının gramının 82’den çeyrek altının da 142’den satıldığını söyledi. Afrika’da birkaç altın madeninin kapandığına işaret eden Oda Başkanı Fırat, bazı dış ülkelerinde 2014 bütçesini altın üzerine yapmasından dolayı, altında artış beklediklerini belirtti.

Dünya piyasalarında arz ve talebin az olmasından dolayı altın fiyatında hafif düşmeler ve durgunluk yaşandığını söyleyen Oda Başkanı Fırat; “Afrika’da birkaç altın madeninin kapandığı duyumunu aldık. Bu durumun önümüzdeki günlerde altın fiyatlarına artış ile yansıyacağını düşünüyorum. Ayrıca yılsonu itibariyle 2014’e girilirken, bazı dış ülkelerin 2014 bütçesini altın üzerinden oluşturduğunu biliyoruz. Bu bağlamda da tüm bu gelişmelere bakıldığında altında yükseliş beklendiğini uzmanlar da söylüyor. Bizimde tahminlerimiz bu yöndedir. Bunu önümüzdeki günlerde de göreceğiz” dedi.

Dünya piyasasında küresel krizlerin devam ettiğinin de altını çizen Başkan Uğur Fırat, uzun süre 80’lerde seyir eden altın piyasasının şuanda 82’lere çıktığını, çeyrek altının da 142’den satıldığını kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here