Yeni Bir Cost Çalışma Grubu Başarısı

0
29

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Osman Kümük, Karbon Azaltma Teknolojilerinin Tekno- Ekonomik Analizi alanında COST Çalışma Grubuna üye oldu.

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) İskenderun Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Osman Kümük, Karbon Azaltma Teknolojilerinin Tekno- Ekonomik Analizi alanında COST Çalışma Grubuna seçildi. Ülkemizin kurucu ülkeler arasında bulunduğu, ulusal kaynaklarla araştırmalarını sürdüren araştırmacıların Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlamak ve Avrupa bilim insanlarının ağ faaliyetlerini desteklemek amacıyla kurulmuş olan bir organizasyon olarak COST Kuruluşuna toplam 40 üye ülke bulunmaktadır.

İSTE Öğretim Görevlisi Osman Kümük, CA21127 – Techno-economic Analysis of Carbon Mitigation Technologies (TrANsMIT) çalışma grubunda WG1. “knowledge ıntegratıon and Exchange”, WG2. “process modellıng and sımulatıon for ccus”, WG3. “techno-economıc approaches for ccus assessment” ve WG4. “traınıng, dıssemınatıon and engagement” gruplarında çalışma yürütecek. Çalışma gruplarına dâhil olan Öğretim Görevlisi Kümük böylece TÜBİTAK 2519 Cost Çalışma Grubu Destek Programına başvuru yapma hakkı da kazanmış oldu. TÜBİTAK 2519 – COST Çalışma Grubu Destek Programı kapsamında PTİ ve kurum hissesi hariç 1.250.000 TL’ye kadar olan projeler 36 aya kadar destekleniyor.

Bölgesel, yerel ve uluslararası alanda bu zamana kadar pek çok başarıya imza attıklarının altını çizen İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci; “Osman Hocamız daha önce de COST gruplarına seçilmiştir. Bunlara yenilerinin eklenmesi bizim için gurur kaynağıdır. Her fırsatta ifade ettiğim gibi İSTE Ailesinin her ferdini tüm çalışmalarında desteklemeye ve yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bir arada geliştiğimiz ve beraber başardığımız daha nice işlere. Öğretim Görevlisi Osman Kümük’ü tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here