Yelken Yarışları Sona Erdi

0
86

Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2012 planlı faaliyet programında yer alan 5. Bölge 3. Ayak yelken yarışları İskenderun Yelken Kulübü ev sahipliğinde sona erdi. Yarışlar sonrası dereceye giren sporcular için ödül töreni düzenlendi.

İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Genel Kaptanı Meriç Özkaya, Türkiye Yelken Federasyonu’nun 2012 planlı faaliyet programında yer alan 5. Bölge 3. Ayak yelken yarışlarının, 8-11 Kasım 2012 tarihleri arasında İskenderun Yelken Kulübü ev sahipliğinde sona erdiğini belirterek, “Adana, Antalya, Ankara, Bitlis, Mersin, İskenderun ve Antalya Muratpaşa yelken kulüplerinden toplam 72 sporcunun katıldığı yarışlarda yine çeşitli illerden 19 hakem arkadaşımız görev almıştır” diye konuştu.

İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Genel Kaptanı Meriç Özkaya, 6 yarış kurulu teknesi, 5 can kurtarma botu ve bir sahil güvenlik botunun yarışlarda görev aldığını sözlerine ekledi.

İskenderun Yelken Kulübü’nde düzenlenen ödül törenine katılan Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, burada yaptığı konuşmada sporun zihinsel ve bedensel gelişime katkısı olduğunu belirtti.

Yarışlarda derece alan, yarışa giren sporcuları, onları yarışa teşvik eden anne ve babalarını ve yarışı tertipleyen İskenderun Yelken İhtisas ve Su Sporları Kulübü Genel Kaptanı Meriç Özkaya’yı kutlayan Belediye Başkanı Civelek, “Ne kadar güzel epeyce değişik illerden çocuklarımız beraber yarıştılar, birbirleriyle tanıştılar. Bu çok önemli… Türkiye’nin birlikte olmaya, tanışmaya, yarışmaya ihtiyacı olan günlerden geçiyoruz aynı zamanda. Onun için ayrıca güzel bir iş yapmışsınız. Spora hayatın her zamanında ihtiyaç duyulur. Spor sadece vücudu geliştirmiyor, zihinsel olarak da katkı sunuyor” dedi.

Sporun, düşünce olarak kaybettiğinde çalışıp, tekrar kazanmaya alıştırdığını anlatan Belediye Başkanı Civelek, “Şimdi siz kazandınız. Yarın dereceye giremeyenler, bundan sonraki yarışmada daha çok çalışıp dereceye gireceklerdir. Sizleri kutluyorum. Başarılarınızın devamını diliyorum. Önemli olan yarışa katılma cesaretini göstermektir. Onun için bütün sporcuları kutluyorum” diye konuştu. Belediye Başkanı Yusuf Civelek, törende sporculara ödüllerini vererek, kutladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here