Yazar Çelik 14. Kitabını Çıkarttı: ‘İskenderun’u Boyuyorum’

0
205

kaan metin çelik1‘Yarıkkaya Aşıkları’ ve ‘Sekiz’in Dokuz’u Gibi Ola mısın’ kitaplarının yazarı İskenderunlu Yazar Kaan Metin Çelik sıra dışı çalışmalarına devam ediyor. 14’cü kitabı ‘İskenderun’u Boyayalım’ adlı çalışmasıyla yeni ve farklı bir eser çıkartan Kaan Metin Çelik, İskenderun’un tarihi eserleri ve resmi kurumlarını kara kalem çalışması ile ilköğretim öğrencilerine boyama kitabı olarak hazırladı.

Bölgedeki tarihi eserleri ve resmi kurumları çocuklara tanıtmanın hedeflendiği ‘İskenderun’u Boyayalım’ kitabı, Yunus Sütunları, Anıt, Eski Postane, Şehitlik, İskenderun Güvercini, Emniyet’in 155, İtfaiye’nin 110, Hastane Acil’in 112 olduğu, Gazeteciler Cemiyetini, Şükrü Kanatlı Kışlasını ve daha birçok resmi kurumları boyayarak çocuklara öğretiyor. Yaklaşık 34 sayfa olan boyama kitabı İskenderun’da bir ilk olma özelliğini taşıyor.

Yakın zaman diliminde ise Hatay’ı Boyayalım kitabının çıkacağını da belirten Yazar Çelik, Hatay’daki tarihi eserleri de okullardaki çocuklara öğretmeyi tarihini onlara tanıtmayı ve kendi tarihini bilmelerini sağlayacağını söyledi.

Kitabı hakkında konuşan Yazar Çelik; “Geçmişten aldığımız Folklorik değerlerin tüketilerek değil, aksine artırarak gelecek nesillere aktarılması için mutlaka dünü ve bugünü bilmeleri gerekmektedir. Yapılan halk bilimi araştırmaları, yurdumuzun dört bir yanında var olan kültür zenginliklerimizi, kaybolmadan tespit edebilmek ve gelecek nesillere aktarabilmek kaygısı taşımaktadır. İşte bunun için yeni yetişen genç nesille akılda kalıcı ve kendi değerlerimizi tanıma ve sahip çıkmaları için böyle farklı bir boyama kitabı çalışmasını sizlerle paylaşmanın gururu içindeyim” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here