Yatçılar Çiçeklerle Karşılandı

0
81

Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında 39 yat, uzun bir aradan sonra İskenderun’a geldi. Balıkçı Barınağında demirleyen yatlar, İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi yönetimi tarafından çiçeklerle karşılandı.

En son İskenderun’a 2007 yılında gelen yatlar, balıkçı barınağına renk kattı. Günler öncesinde İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi öncülüğünde yapılan hazırlıkların ardından Doğu Akdeniz Yat Rallisi kapsamında 41 yattan 39’u akşamüstü barınağa yanaştı. Gelişleri yakından takip eden İMEAK Deniz Ticaret Odası İskenderun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kutlu ve diğer yöneticiler tarafından çiçekle karşılandı.

Şube Başkanı Kemal Kutlu, konuk yatçılara ‘Hoş geldiniz’ diyerek; “Bu gelişleriniz her yıl kesintisiz gerçekleşmesi beklentisi içerisindeyiz. Uzun bir aradan sonra tekrar kentimizdesiniz, sizleri konuk etmekten mutluluk duyduk” dedi.

Denizdeyiz Amatör Denizciler Derneği Başkanı Zafer Türkmen de, İskenderun’da olmaktan büyük mutluluk duyduklarını dile getirerek; “Dernek olarak ilk kez Doğu Akdeniz Rallisi düzenliyoruz. Bu da bizi mutlu etti. Her zaman Ege ve Karadeniz rallileri yapılıyor. Neden Akdeniz buna dahil edilmesin dedik ve bu organizasyonu yapma kararı aldık. Şimdi de buradayız. Yarın da Madenli Marina’ya gideceğiz. Oranın ilk konukları olacağız ve oraya hareket getireceğiz” diye konuştu.

Başkan Zafer Türkmen, her yıl bu organizasyonunu gerçekleştireceklerini ifade ederken, sığ olan Karataş’ın taramanın yapılması durumunda İskenderun’a yolculuğu daha rahat hale getireceğini söyledi.

Karaya ayak atar atmaz kısa bir yürüyüş yapan yatçılar da İskenderun’a gelmekten mutluluk duyduklarını dile getirirken, çevreyi de gezerek dolu dolu bir program yapmayı düşündüklerini anlattılar. Akdeniz’in çok kirli olduğundan da söz eden yatçılar, temizlenmesinin zaruri olduğunu ifade ederek yetkililere de çağrıda da bulundular.

DTO’ya ve Konuk Yatçılara Teşekkür

İlçemiz Kaymakamı İskender Yönden, Doğu Akdeniz Yat Rallisi etkinliği kapsamında İskenderun’a gelen konuk yatçılara teşekkür etti.

İskenderun’a teşrif eden konuk yatçılar, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İskenderun Şubesi Başkanı Kemal Kutlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından çiçekler ile karşılandı. Kaymakam Yönden, bu müstesna etkinliğin hayata geçirilmesine katkıda bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) İskenderun Şubesi Başkanı Kemal Kutlu ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ederken, teşrifleriyle İskenderun’a renk katan Denizlerdeyiz Amatör Denizciler Derneği (DADD) Bşk. Zafer Türkmen ve onun şahsında tüm konuk yatçılarımıza teşekkür ederek, günün anısına hediye takdim etti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here