Yanık; “Rektörün Görevden Alınması Bir Milat Olmalı!”

0
237

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, geçtiğimiz günlerde eşini işe alarak yönetici yapması ile gündeme düşen Pamukkale Üniversitesi Rektörünün görevden alınması ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yanık, rektörün görevden alınmasının bir milat olmasını temenni ederek, devletimizin hukuk sistemini, yani mevzuatları yok sayarak iş yapan ya da yaptığını sananlarla ilgili gerekli işlemlerin başlatılması için, kendilerinin de yarından itibaren resmi başvuruları yapacaklarına işaret etti.

Türk Eğitim-Sen Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Yavuz Selim Yanık, bu uygulamanın örnek olmasını da isteyerek şu açıklamalarda bulundu;

“Eşini işe alan/yönetici yapan Pamukkale Üniversitesi Rektörü görevden alınmış. Darısı usulsüz iş yapan tüm üniversite çalışanlarına!

Şahıs olarak temennim bu rektörün görevden alınmasının bir milat olmasıdır. ‘Ben atandım, beni atadılar istediğimi yaparım, yerelde, genelde hesap vereceğimiz kimse yok, bana kimse karışamaz…’ diye düşünen tüm idari ve akademik unvanlı yöneticilere örnek olsun.

Bizlerde, devletimizin hukuk sistemini, yani mevzuatları yok sayarak iş yapan ya da yaptığını sananlarla ilgili gerekli işlemlerin başlatılması için yarından itibaren resmi başvurularımızı yapacağız. Hadi hayırlısı bakalım!” (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here