Yangına Hassas 30 Mahalleye Traktöre Monteli Su Tankı Dağıtımı Gerçekleştirildi

0
21

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ve Hatay Valiliği tarafından Hatay ilinde yangına hassas 30 mahalleye Traktöre monteli su tankı dağıtımı gerçekleştirildi.

Hatay Serinyol Fidanlık Müdürlüğünde yapılan teslim törenine Hatay Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç, Hatay Orman İşletme Müdürü Osman Koç, İskenderun Orman İşletme Müdürü Rıdvan Aksu, Dörtyol İşletme Müdürü Hüsnü Çelik, Jandarma  Alay Komutanı Emrullah Büyük ve muhtarlarımız katıldı.

Törende konuşan Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürü Mustafa Koç; “Hatay ilimiz Akdeniz bölgesinde bulunmakta ve yangına hassas bir bölge. Biliyorsunuz geçen sen Hatay ilimizde 3 büyük yangın meydana geldi. Bu yangınları yoğun bir çalışma ile söndürdük. Orman yangınlarında ilk müdahale çok önemli, sizlere dağıtımını yaptığımız traktöre monteli su tankları ile mahallerinizde meydana gelen orman yangınlarında ilk müdahaleyi yapabilmenize olanak sağlayacaktır ve yangınların büyümeden söndürmemize yardımcı olacaktır. Tüm halkımıza hayırlı olsun, Yangınsız bir sezon diliyorum” dedi.

Köy muhtarlarına hitap eden Vali Yardımcımız Yusuf İzci ise; “Sayın Orman Bölge müdürümüz Mustafa Koç Beyin de belirttiği gibi Hatay ilimiz yangına hassa bir il… Bu yüzden yangına erken müdahale edebilmek için Hatay Valiliğimizin büyük katkıları ile yapmış olduğu proje kapsamında özel yapım 30 adet su tankını sizlere vereceğiz. Bu tanklarımız 3 ton su taşma kapasitesine sahip olup bir arasözdeki özellikler bulunmaktadır… Ve yangına müdahalede etkili kullanacağımız bir tankerdir. Yangınsız bir yıl geçirmeyi diliyorum” dedi

Konuşmaların ardından su tankerleri kullanımı hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Su tankerleri muhtarlarımıza teslim edildi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here