Vurun Abalıya… Seyfi Dingil’e Vurmak Serbest

0
104

İskenderun için fırsat olarak gördüğüm, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, şu günlerde eli kolu bağlı şaşırmış vaziyette. Tüm önemli şehir hizmetlerini ele alan Hatay Büyükşehir Belediyesi, önemsiz görev artıklarını ilçe belediyelere devretmiş durumda. Dörtyol, Erzin, Payas, İskenderun, Arsuz, Belen… Anlayacağınız tüm Hatay ilinde belediyelik olan yerler, ağzını açmış Büyükşehir Belediyesinin vereceği kararlara kilitlenmiş.

Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu bağırıyor, İskenderun bağırıyor ama onların şehircilik hizmetlerine getireceği görevler tam manasıyla yerine getirilmiyor. Damacana suyu almaktan bu insanlar bıktı usandı. Hani su geliyordu. Hani arıtma tesisi yapıldı, bu ay çeşmelerden içme suyu akacaktı? Bu söyleneli bir yıl oldu. Suyun geçmiş projesi yirmi yılı geçti. Doğru olun, söz verin, sözünüzü yerine getirin.

Hatay Büyükşehir Belediyesi olmadan önceyi şöyle bir düşünün. Mete Aslan, Yusuf Hamit Civelek özgürce belediyeyi yönetirlerken, onlara karışan elleşende pek olmuyordu. Arada bir müfettişler geliyor gidiyordu hepsi o kadar. Şimdi il içerisinde bulunan belediyeler, en ufak bir yatırımda Büyükşehir belediyesinin engellemeleri ile karşı karşıyalar. Bizler alışmışız görev yapılmadığında mevcut belediyeyi vurur öldürürüz ve yerden yere vururuz. Hatay Büyükşehir Belediyesi, iktidar partinin egemenliğinde olmadığı sürece yaptırımlar zor gerçekleşiyor. Özellikle piyasaların allak bullak olduğu şu günlerde uzun vadeli yatırımlar otomatikman rafa kaldırılıyor.

Sıkıntı gerçekten çok büyük! Esnaf, sanayici, halk tam manasıyla belirsizlikte! Memleketçi duygularla vatandaşlarımızı rahatlatacak çalışmalara gerçekten ihtiyacımız var. Seyfi Dingil’in elinde fırsatlar olsa neden değerlendirmesin diye sağduyulu olarak düşünüyorum. Ama adamın sesini soluğunu bir çırpıda kesme işleminde bulunanların bu işleri hangi amaç ve gaye içinde yaptıklarını anlamak çok güç.

Bazı kalemşorlar bu gibi zor durumda olan üst düzey yöneticileri her fırsatta avazları çıktığı kadar bağırır ortalığı karıştırır ve daha sonra bir tarafta, bir gün evvel yazdıklarının ne anlama geldiğini bilmeden etrafı seyreder kıs-kıs gülerler. Bu memleket bizim hepimizin. Evet, gerçek vaat edilen hizmetlerle vatandaşımız buluşmuyor. Vatandaşlar bu konuda çok haklı ne derlerse desinler haklılar. Olayların perde arkası karma karışık. Hangi belediye başkanı vatandaşlarının karşısında mahcup olmak ister. Bence hiç bir belediye başkanı kendi halkının karşısında iş yapamaz konumuna gelmek istemez.

Alt geçitlerin biri başladı bitti. O ilkinde ne tür eziyet çektik. İkincisi başladı perişan olduk. Sabırla bitmesini beklemekten başka elimizden bir şey gelmiyor. Alt geçitlerin yapımı İskenderun Belediyesinin belini büktü. Trafik allak bullak oldu. Her yanımız yönümüz toz ve pisliklerle doldu. Demek kaderimiz bu…

Geçmişi hemen unuttuk. Rahmetli Abdulkadir Kocabaş döneminden beri memleket rahat bir nefes almıyor, alamıyor. Zamanında yapılmayan şehircilik planları bu hükümet tarafından ele alındı ve yapılandırmalar devamlı şekilde yapılıyor. Şu yazımı okuyan her kimse bu memlekette yaşamaktan bıktı usandı. Bir türlü hizmetler yerine getirilemiyor. Daha doğrusu kapana sıkışmış kalmış İskenderun’un alt yapı sorunları bir türlü bitmiyor. Yarın gelenler daha başka şekilde bir şeyler yapacak ve şehrimizin güzelliğini görmeden geberip gideceğiz.

Feyezan kanalında bir şeyler yapılırken yarım kaldı. Bu konuda açıklama yapması gerekenler açıklama yapmadı. Meçhul şekilde bu projenin akıbetini bekliyoruz hem de merakla!?

Gelelim Seyfi Dingil’e! Alt yapının hızlı ve çelişkili olmasının yanında memlekete bir şeyler verme çabasında… Bazı şeyler gözükmüyor olabilir. Hatası var mı var. Yaptıkları hizmetleri vatandaşlarla paylaşmıyor. Şimdiye kadar tanıdığım çoğu belediye başkanı hiç olmazsa ayda bir, senede beş altı kere basın toplantısı yapar veya basın toplantısı yapmaz ise görev akışlarıyla ilgili bültenleri vatandaşlarıyla paylaşırdı. Paylaşmadığında ise bugünlerdeki gibi kendini bilen de konuşur bilmeyen de! Şehrin en başında duran adam, sessiz konuşamıyor. İlaçlama, Asfaltlama… Önemli projeler Hatay Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde. Peki, geriye ne kaldı, ıvır zıvır işler… Bari çık onları anlat… Ben bu belediyenin başkanı olsam -ki olmam- olduğumu düşünsem benim için bir şeyler yazanı kamuoyu önünde onu ispata çağırırım. Haklı yönlerini araştırır onlara ona göre cevap veririm.

Geçmiş yılın bir gününde, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’in yapmış olduğu basın toplantısında söylediği şu sözüyle makalemi kapatmak istiyorum: “…İskenderun Belediye Başkanı sıfatıyla kanunsuz hiçbir iş yapılmadı. Hesabını veremeyeceğimiz hiçbir konu yoktur. Muntazam yapılan denetimlerden ve Sayıştay incelemelerinden alnımızın akıyla çıktık. Elinde bir belge veya kuşku dolu bir şeyler varsa, Adliyemiz ve Savcılarımızın yeri belli. Şahsıma yapılan tüm suçlamaları yapanlarla, medeni şekilde kanunun verdiği yetkiler dâhilinde mücadelemi sürdüreceğim. Bizde insanız, hata yapabiliriz. Yapılan hataları çözebilen kadroya sahip olduğumuz için çok rahatım. Gaziantep veya başka yerden yardımcılığa getirdiğim insanlar görevini üstün şekilde yerine getiriyor…”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here