Vatan Partisinden Hatay Baro Başkanına Ziyaret

0
143

‘Rant Belediyeciliği Değil, Halk İçin Belediyecilik’

Vatan Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yunus Özgür Yıldırım, Antakya Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Çokluk, Samandağ Meclis Üyesi Adayı Av. Edip Hadimoğulları, Hatay BARO Başkanı Ekrem Dönmez’i ziyaret ederek, yerel seçimler konusunda fikir alışverişinde bulundular.

Görüşmede ortak düşünce, belediyelerin rant belediyeciliğinden kurtarılması ve halk için belediyecilik yapılması ve belediyelerin üretim alanlarında yatırım yapması gerektiği oldu.

Vatan Partisi Antakya Belediye Başkan Adayı Av. Mehmet Çokluk, sistem dışı bir seçim anlayışı ile seçimlere katıldıklarını kaydederek; “Çalışmalarımızda emekçilerin sorunlarına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Halkımızın sorunlarına eğilirken, çözüm yollarını da söylemekteyiz. Avukatların yerel seçimlerde başarılı olması önemlidir. Bir avukatın yasaları daha iyi bildiğinden hataların azalacağını düşünüyorum. Belediyelerin bir rant ekonomisi yerine üretim ekonomisine yönelen bir uygulama ile başarılı olacağına inanıyorum. Belediye yönetimleri daha çok zenginlerin söz sahibi olduğu bir alana dönüşmüştür. Ya da parti içi delegelerin belediyelerde ne kadar pay ve mevki sahibi olacağı şekline dönüşmüştür” diye konuştu.

Vatan Partisinin avukatları aday göstermesinin sevindirici olduğunu ifade eden Hatay BARO Başkanı Ekrem Dönmez de; “Özellikle Cumhurbaşkanı sistemi yasalarının hayata geçmesi ile yerel belediyeciliğin çok önemli hale geldiğini düşünüyoruz. Belediyelerin sağlıktan, eğitime, oradan üretim ekonomisine kadar büyük bir ekonomiyi yöneteceğini düşünmeliyiz. Seçimler eşit bir temelde yapılmıyor. Bir güç dengesizliği vardır. Özellikle kamu kaynaklarının kullanılması, bir TRT bile partiler arasında eşitlik temelinde propaganda imkanı vermiyor.

Bizim düşüncemiz aday olan mevcut belediye başkanlarının üç ay önceden istifa etmesi gerekiyor. Belediyenin ve kamunun imkanlarını kullanmayacağı bir seçim olmalıdır. Şu belediye başkanlarının kullandığı afişler, yine belediye meclis üyelerinin tercihinde belediyelerin bir rant ekonomisinin bölüşülmesine dönüşmesi doğru değildir. Halkın çıkarlarını belediyelerde tartışacak meclis üyeleri ve belediye başkanlarının olması gerekiyor. Belediye başkanları ve meclis üyelerinin bir taahhüdü olmalıdır. Bir etik bildirgesi olmalıdır. Yani seçimden sonra her türlü pazarlığın olmadığı bir belediyecilik olmalıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here