Vatan Partili Adaylardan Ekonomiyi Düzeltme Sözü!

0
184

Vatan Partisi Hatay Milletvekili Adayları Kendilerini Tanıttı

İçerisinde bulunduğumuz hafta başında 24 Haziran Erken hilbet seçimleri için milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilmesinin ardından parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, milletvekili adaylarını basın ve kamuoyuna açıkladı.

Vatan Partisi Hatay Milletvekili Aday listesinde beş kadın adayın yer aldığını kaydeden Yıldırım, partiler içinde en çok kadın aday olan siyasi partinin Vatan Partisi olduğunu vurguladı.

24 Haziran seçimlerinin bir baskın seçim olduğunu, Vatan Partisinin seçimlere hazır olduğunu ve Güneşin doğudan doğacağını ve Türkiye’yi aydınlatacağını söyleyen Yıldırım; “Biz Türkiye’yi yakıcı sorunlardan kurtarıp, Mustafa Kemal’in Türkiye’si yapacağız. Türkiye’nin iki önemli sorunu vardır. Birincisi ABD-İsrail destekli terör sorunu, bu terör Türkiye’nin vatan bütünlüğünü tehdit etmektedir. Milletin huzur ve güvenliğine karşı büyük bir saldırıdır. İkincisi ise AKP Hükümetinin 16 yıllık iktidarında sıcak para ve borçla Türkiye’yi borç batağına batırmıştır. Borçlanma ekonomisi ile Türkiye ekonomisinin devam edebilmesi mümkün değildir. Bu model ile devam etmesi mümkün değildir, tek model Mustafa Kemal’in yaptığı karma modeldir. Vatan Partisi Cumhurbaşkanı adayı Dr. Doğu Perinçek, komşuları ile barışık ve Türkiye’yi üretim ekonomisine geçirecektir. Aydınlanmış bir Türkiye yaratacaktır. Diğer siyasi partilerin programları Atlantikçi sistemin içindedir. Hepsi özelleştirmeci ve kamucu ve Avrasya’dan yana olan Amerika’ya karşı duran, tek seçenek Cumhurbaşkanı adayımız Doğu Perinçek ve Vatan Partisidir. Hatay halkının anti-emperyalist tutumuna güveniyoruz” Dedi.

Yıldırım 5 Maddelik programı şöyle açıkladı; “Bir, Vatan topraklarında ve sınırlarımızda teröre son vereceğiz. İkincisi borçlanma ekonomisi yerine, üretim ekonomisine geçeceğiz. Yeniden karma ekonomiye geçeceğiz. Üçüncüsü, komşularla işbirliği yapacağız. AKP hükümeti komşularımızla arasını açmıştı. Vatan partisinin ve Cumhurbaşkanı adayımız Doğu Perinçek sayesinde aramızı düzelttik. Vatan Partisi iktidarında komşularımızla ekonomik, siyasi ve güvenlik anlamında işbirliğini geliştireceğiz, bu topraklardan Amerikan emperyalizmini atacağız. Dördüncüsü Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu felsefesi olan “Şeyhler, dervişler ve müritler ülkesi olamaz” ilkesinde hareket edeceğiz. Beşincisi Atlantik sisteminden, Avrasya ülkeler ile işbirliği yaparak, başı dik onurlu yerini Asya’da alacaktır.”

Vatan Partisi milletvekili adayları ise kısa birer konuşma yaparak izleyecekleri politika hakkında bilgiler verdi. İlk olarak söz alan Milletvekili Adayı Muhsin Aslan; “Bekâ sorununu; komşularıyla kurduğu askeri ittifaklarla çözmüş, Terör sorununu bitirmiş, Komşularıyla barışmış ve onlarla her alanda işbirliğine girmiş, Ekonomisi tefeci örgütlerin verdiği sıcak paraya bağımlı olmayan, Kendi tükettiğini üreten  ve üretim fazlasını ihraç eden, Özgürlüğü, idrak edilmiş demokrasiyi, Laikliği, Bilimi; kendine ilke edinmiş bir Türk toplumunu yeniden inşa etme azmi ve gayreti ile mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Milletvekili Adayı Gülseren Bulutoğlu ise; “Evlerimiz ekonomik anlamda yangın yerine dönmüştür. Ev kadınlarına iş imkanları yaratarak, üretim ve aile bütçesine katkıda bulunacağız” dedi.

Aday Edib Hadimoğulları, milletten Türkiye’nin sorunlarını çözmek için yetki istediklerini ifade ederek; “Hatay’ın en büyük sorunu Suriye krizinden kaynaklanan, Hatay esnafına kepenk kapattıran, Suriye devlet başkanı Esad’a karşı düşmanlık politikası olduğunu biliyoruz. Genel başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Doğu Perinçek’in söylediği gibi iktidara geldiğimizde ertesi günü Beşar Esad’ı Ankara’ya davet edeceğiz” dedi.

Aday Necla Öncü de esnaf olduğunu ve bozuk olan ticari gelişmelerden ötürü satışlarının düştüğünü anlatarak; “Siftahsız kepenk kapatıyoruz, borç ve senetlerimizi ödeyemiyoruz. 8 yıl süren Suriye krizi esnafımızı iflasın eşiğine getirmiştir. Vatan Partisi olarak sınırlarımızı açacağız ve Suriye ile derhal görüşmelere başlamayı vaat ediyoruz. Hatay ekonomisi yeniden canlanacaktır. Çarşılarımız, pazarlarımız yeniden şenlenecektir” dedi.

Aday Gönül Gökkan da esnafların içerisinde bulunduğu sıkıntıya değinerek; “Esnaflarımız büyük sıkıntıdadır. Sigorta ve primini yatıramaz duruma gelmiştir. Kadınlarımız pazarın sonunda çürük meyve almak zorunda kalmayacaklardır. Eşit, özgür Cumhuriyet kadını yaratacağız. Kadınlarımıza, Vatan Partisi iktidarında her alanda eğitim, öğretim ve çalışma alanlarında gereken önem verilecektir” diye konuştu.

Aday Emrah Koçak; “Vatan Partisi iktidarında komşularımızla işbirliğini yapacağız, tüketim ekonomisi yerine üretim ekonomisini yaratacağız. Hayvancılığı ve tarıma destek vererek, çiftçimizin, köylümüzün yüzünü güldüreceğiz. Ülkemizde kanayan yara olan, işsizlik sorununu çözeceğiz ve bir tek işsiz vatandaşımız kalmayacaktır” derken, Aday Raziye Bedir ise; “Bir eğitimci olarak, Atatürk ilkelerinin uygulanması için mücadele edeceğiz. Eşit, özgür başı dik Cumhuriyet kadının hakkını savunucağız. Milletimizin geleceği için Atatürk gençliğine her fırsatı tanıyacağız. Anaokulundan, üniversiteye kadar eğitim parasız olacaktır. Özel ve tarikatlara ait eğitim kurumlarını kamulaştıracağız. Üniversite girişini temel eğitime dayandıracağız. Mesleki eğitim geliştireceğiz” diye konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here