Uygun; “Ortadoğu’daki Karışıklık Bölge Turizmini Olumsuz Etkiliyor”

0
164

turizm derneğiAçılan turizm sezonunu değerlendiren İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, özellikle Ortadoğu’dan gelecek turistlere yönelik yatırım yapıldığını fakat orada yaşanan olumsuzluklardan ötürü bölge turizminin büyük sıkıntı yaşadığını belirtti.

Tüm yurtta olduğu gibi Hatay ve İskenderun’da da turizm sezonunun açıldığını anımsatan Dernek Başkanı Uygun; “Bu bölgede bulunan turizmcilerin özellikle Ortadoğu’dan gelecek turistlere yönelik yatırımları oldu. Fakat orada yaşanan olumsuz gelişmelerden dolayı, bölge turizmimiz bu yıl büyük sıkıntılar yaşayacaktır. Yine de biz dernek yöneticileri olarak, bölgemizin tarihi ve kültürel güzelliklerini en iyi şekilde tanıtmak ve buralara yerli ve yabancı turist çekebilmek adına somut adımlar atmaktayız. Umarım, Ortadoğu’da yaşanan bu olumsuz gelişmeler biter ve yerini huzur ortamı alır” dedi.

Turizme yönelik kentimizde yapılacak olan 5 yıldızlı otellerle de ilgili konuşan Başkan Uygun, “Revizyon İmar planı meclisten geçti. Bununla birlikte kentimizde 5 yıldızlı otellerin de önü açılmış oldu. Yatırımcılar kentimize ve bölgemize gelerek gerekli yatırımları yapmalarını bekliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here