Ünsal; “LGS’de Koronavirüsten 60 Cm Mesafeyle mi Korunacağız?”

0
107

Eğitim-Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, bu hafta sonu yapılacak LGS öncesinde, çok önemli uyarılarda bulundu. Öğrencilerin sınava çok yakın mesafelerle gireceğinin altını çizen Ünsal; “Uygulama, binlerce öğrencimizin, onların velilerinin, sınavda görev alacak öğretmenlerimizin ve ailelerinin sağlığını tehlikeye atmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü’nün, Bilim Kurulunun, Türk Tabipleri Birliği’nin uyarıları ve çağrılarına uygun hareket edilmelidir! Bu hafta sonu yapılacak olan LGS’nin sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi için gereken önlemler acilen alınmalıdır!” şeklinde uyarılarda bulundu. Ünsal açıklamalarında şunları belirtti;

“Bilindiği gibi aylardır sendikamız Eğitim-Sen ve kamuoyundan gelen uyarıları dikkate alınmadan LGS’nin 20 Haziran 2020’de, okullarda yüz yüze yapılacağını açıklanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğrenciler, veliler ve eğitim emekçilerinden gelen taleplere kulak vermek yerine, LGS’nin her türlü tedbir alınarak güvenli bir ortamda gerçekleştirileceğini belirtmişti.

Öğrencilerimizin Arasında Ancak 60-70 cm’lik Mesafe Olacak

Eğitim-Sen olarak LGS’nin 20 kişilik sınıflarda gerçekleştirileceğini, sınava girecek öğrencilerimizin arasında ancak 60-70 cm’lik mesafe olacağını öğrendik. Sağlık Bakanlığı’nın ve Dünya Sağlık Örgütü’nün aylardır 1,5 metre fiziksel mesafe uyarıları ve geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin KOCA’nın “tehlikeli mesafeler” olarak nitelendirerek, “149 cm, 148 cm, 147cm, ….mesafe azaldıkça tehlike artar” şeklindeki açıklamasına rağmen bu hafta sonu sınava girecek öğrencilerimizin deyim yerindeyse “dip dibe” sınava girecek olması binlerce öğrencimizin, onların velilerinin, sınavda görev alacak öğretmenlerimizin ve ailelerinin sağlığını tehlikeye atmaktadır.

Tüm bunların yanı sıra salgın tehlikesi ortaya çıkmadan önce yapılan sınav planlamasında esas olarak hiçbir değişikliğin yapılmadığını, maske kullanımı ve dezenfektan dışında yeni hiçbir önlem alınmadan mevcut sınav uygulama planının aynı şekilde hayata geçirildiğini fark ettik. Tüm dünyayı ve ülkemizi tehdit eden böylesi büyük bir küresel salgın ortamında yapılmasında ısrar edilen bu sınava dair gösterilen yaklaşımı maalesef üzüntü içerisinde gözlemliyoruz.

Öğrencilerimizin, Velilerimizin Ve Öğretmenlerimizin Sağlığı Her Şeyden Önemlidir…

Sınavın normalleşme olarak anılan hızlı açılım süreciyle vaka sayılarının artış gösterdiği bir zamanda ve ortamda yapılması sağlık tedbirlerinin yoğun biçimde arttırılmasını gerektirmektedir. Nitekim basına yansıyan haberlerde, 14 Haziran Pazar günü gerçekleştirilen Milli savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı esnasında Kocaeli Üniversitesi’nde bir derslikte adaylardan birisinin fenalaşması üzerine çağrılan sağlık ekiplerince adaya Covid-19 testi yapıldığı, test sonucunun pozitif çıktığı iddiaları yer almıştır. Covid-19 tanısı alan aday ile aynı salonda sınava giren tüm öğrencilerin evlerinde karantinaya alındıkları iddia edilmektedir. Basına yansıyan bu haberdeki iddiaların doğruluğuna ilişkin ÖSYM’nin açıklama yapmasını talep ediyoruz. Bu haberdeki iddialar da bu süreçte alınacak önlemlerin ne kadar hayati önemde olduğunu bir kere daha göstermektedir!

Bakanlığı ve Kurumları Acilen Göreve Çağırıyoruz

Eğitim-Sen olarak başta Milli Eğitim Bakanlığı olmak üzere sağlık Bakanlığı ve diğer kurumları, öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin vazgeçilmez hakları olan sağlık haklarını korumak üzere acilen göreve çağırıyoruz!

Dünya Sağlık Örgütü’nün, Bilim Kurulunun, Türk Tabipleri Birliği’nin uyarıları ve çağrılarına uygun hareket edilmelidir! Bu hafta sonu yapılacak olan LGS’nin sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilmesi için gereken önlemler acilen alınmalıdır! Öğrencilerimizin arasındaki fiziksel mesafenin en az 1,5 metre olması kuralı hayati derecede önemlidir, buna uygun önlemler vakit kaybetmeksizin alınmalıdır! (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here