Uğur Fırat; “Sıkıntılar Geçici!”

0
108

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, piyasada yaşanan zor sürecin geçici olacağını ve bu süreçte altın almak ve satmak isteyenlerin de dikkatli olmaları gerektiğini kaydetti. Yükselen fiyatlar nedeniyle sahteciliğin önüne geçmek adına kuyumcu esnafın da temkinli olduğuna işaret eden Fırat; “Ani yükselen dolar ve altın fiyatları yüzünden halkın alıştan çok satışa yönelmesiyle esnafın zor zamanlar geçirdiği aşikâr ama bu zor süreçlerin geçici olduğundan ve devletimizin düzeni oturtacağına eminiz. Esnafımızın, yükselen dolar karşısında işleri durmuş, altın satışları olmadığından alışlarda da sıkıntı yaşamışlardır. Halkın bilgisi olması gerekirse aşırı yükselen dolar fiyatları herkesin işini bir nebze azaltmıştır” dedi.

Alış ve satışların azalmasını sahteciliğe karşı bir tedbir olarak niteleyen Başkan Fırat; “Fiyatlar bu kadar yüksek iken; dolandırıcılık, sahte altın, düşük ayar takıların çoğalacağından kuyumcular da kendi müşterisi hariç yabancı müşterilerden alış yapmayarak kendini güvene almıştır. Ya maddi yeterliği olmadığından alış yapamamakta ya da güvenmediğinden! Kasıtlı yapılan bir şey değildir.

Halkımızın yüksek fiyattan bozdurması da en doğal hakkıdır! Altınlarınızı kendi kuyumcularınızda bozdurabilirsiniz. Piyasaların hareketlilik süresi, bayram zamanına gelmesiyle esnafın satışı durdu. Bu süreçte ayakta kalmaya çalışan esnaflar hem satış karı az hem de alış karı az çalışmışlardır.

Önümüzü göremememiz, fiyatların dakikada 10 TL aşağı inip 10 TL yukarı çıkması da bu durumlara sebebiyet vermiştir. Halkımızın alışverişine ve satışına dikkat etmesini tavsiye eder esnafa duyarlı yaklaşmasını rica ederim” diye konuştu.

İskenderun Kuyumcuklar ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, açıklamasının sonunda yüm halın Mübarek Kurban Bayramını da kutladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here