Üç Çeyrek Asra “Plaketli” Kutlama!

0
88

İTSO’dan 76’cı Yılımıza Özel Plaket!

Gazetemiz, gazeteniz İSKENDERUN, bir asır içerisinde 3 çeyreği geride bırakarak 4. çeyreğe başlamanın haklı gururunu yaşıyor. Ziyaretimize gelerek, çiçek ve mesaj göndererek, arayarak bu gurur ve sevincimize ortak olan herkese teşekkür ediyoruz. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da, gazetemiz idarehanesine gelerek hem sevincimize ortak oldu hem de bu gururu bir plaketle taçlandırdı.

23 Temmuz 1947 tarihinde yayın hayatına başlayan İskenderun Gazetesi, 75 yılı geride bırakarak 76. yayın hayatına başladı.

Bu özel günümüzde okurlarımız da bizleri yalnız bırakmadı. İki gün boyunca ziyaretçi akınına uğrayan gazetemizin ilk ziyaretçisi İyi Parti Hatay Milletvekili A. Adayı Prof. Dr. Zafer Doğantan oldu. 76. yıl pastamızı İyi Parti Hatay Milletvekili A. Adayı Prof. Dr. Zafer Doğantan, Gazetemiz köşe yazarlarından İyi Parti neferi Yaşar Bilgin, yine gazetemiz köşe yazarları Doğan Süslü ve Yasemin Tümkaya, Genel Yayın Yönetmenimiz Semir Bağırsakçı, Yazı İşleri Müdürümüz İlyas Edip Terbiyeli, İnternet ve Sayfa Editörümüz Helga Terbiyeli, misafirimiz Meryem Çolak ve gazete imtiyaz sahibimiz Rızkullah Terbiyeli ile birlikte kestik.

Gün içerisinde Vatan Partisi ilçe yöneticileri, 2021 Tüm Emekliler Sendikası İskenderun Şube Başkanı Mustafa Çankaya, Hatay Ay Haber Sitesi imtiyaz sahibi Adnan Kireççi, Gazeteci Selami Ergüven, Körfez Gazetesi Sahibi Erdal Yılmaz, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) İskenderun Temsilcisi Sabriye Sönmez, arkadaşlarımız Kemal ve Aslı Öz de sevincimize ortak olup 76. Yayın Yılı kutlamamıza renk kattılar.

Yaşanan pandemide hastalığına yenik düşerek aramızdan ayrılan gazetemizin eğitim yazarı, Uzman Öğretmen Gürcan Özdemir’i saygı ve rahmetle, yine hastalığından ötürü aramızda olamayan Spor köşe yazarımız Öcal Çulcuoğlu’nu da 76. Kuruluş Yıldönümümüzde sevgi ve saygı ile andık. Özdemir’e ruhu şad olsun, Çulcuğlu’na da geçmiş olsun temennilerimizi gönderiyoruz.

İTSO Başkanı Yılmaz’dan Gazetemize Plaket

Günün finalini ise İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter güzel bir sürprizle yaptı. 76. Kuruluş yıldönümünde İskenderun Gazetesi imtiyaz sahibi Rızkullah Terbiyeli ve ekibimizi tebrik eden İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Şehrimizin en köklü günlük gazetelerinden biri olan ve bu güne kadar aynı çizgide başarı ile yayın hayatını sürdüren İskenderun Gazetesi imtiyaz sahibi Rızkullah Terbiyeli nezdinde tüm çalışanlarını tebrik ediyorum” dedi. Yılmaz, tüm zorluklara rağmen 76 yıl ayakta kalabilmenin zorluğundan söz ederek, Rızkullah Terbiyeli’ye 76’ncı yıl anısına plaket takdim etti.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren Gazetemiz İmtiyaz sahibi Rızkullah Terbiyeli ise; “Şehrimizde 76 yıldır hizmet vermekteyiz. Böylesi anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza teşekkür ediyorum” dedi ve plaketten ötürü Yılmaz’a teşekkür etti.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, gazetemizin 23 Temmuz 1947 yılında basılan ilk nüshasının yer aldığı cildi de heyecanla inceledi.

Kutlamalar İkinci Günde Sürdü…

İkinci gün ise İskenderun.org sahibi Ufuk Aktuğ ile Gazeteci Necati Yıldız, arkadaşımız Bahri Yeniçeri de gazetemiz idarehanesine gelerek 76. yıl sevincimize ortak oldular. İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Diyap Atar ve yönetimi, Akdeniz İnternet Gazetecileri ve Yayıncıları Derneği Başkanı Veysel Cıncık, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu ve yönetimi, Batıgöz Hastanesi Müdürü Mehmet Gassaloğlu, Mardinliler Derneği (Mar-Der) Başkanı Salih Bayar ve yönetimi de bizleri ziyaret ederek, daha uzun yıllar başarılı yayın hayatımızın devamını temenni ettiler. Basın emekçisi Mustafa Mert ile Avusturya’da yaşayan ve şu anda İskenderun’da izinde olan bir okurumuz da, bizleri ziyaret ederek güzel dileklerini iletti.

İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı ise gazetemiz imtiyaz Sahibi Rızkullah Terbiyeli’yi telefonla arayarak tebriklerini etti.

Emekli Tümgeneral, İskenderun Garnizon eski komutanlarından, Avukat Gürsel Öztürk de gazetemizin 76. kuruluş yıldönümünü gönderdiği; “Sayın Rızkullah Terbiyeli, İki yıl görev yapma onurunu yaşadığım, güzel gönüllü insanların kenti İskenderun’un ilk gazetesi olan İskenderun Gazetesi’nin 76’ncı kuruluş yıldönümünü, şahsınızda en içten dileklerimle kutlar; kuruluşundan bugüne kadar gazeteye emeği geçen ve günümüzde hâlâ hizmet vererek bizleri aydınlatan, başta imtiyaz sahibi Rızkullah Terbiyeli Beyefendi olmak üzere tüm emek verenlere teşekkür eder, ebediyete kadar bu güzel gazetenin varlığını devam ettirmeleri temennisiyle saygılarımı sunarım” mesajıyla kutladı.

76’cı yayın yılımız münasebetiyle, ziyaretimize gelerek, çiçek ve mesaj göndererek veya arayarak bu sevincimizi paylaşan tüm özel dostlara selam ve saygılar olsun… (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here