Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II Vakıflı Köye Geliyor

0
138

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II’nin. 16 Ağustos Pazar günü, Vakıflı Köyünde Asdvadzadzin Yortusu münasebetiyle gerçekleştirilecek olan kutsal ayine iştirak edeceği öğrenildi.

Türkiye Ermenileri Patriği Kadasetli Sahak II, bu hafta sonu (16 Ağustos Pazar günü) sabah 08.30’da Türkiye’nin tek Ermeni Köyü olarak bilinen Vakıflı Köyde (S.Asdvadzadzin Yortusu) Meryem Ana Bayram ayinine iştirak edecek.

S.Asdvadzadzin Yortusu, Hatay’a bağlı Samandağ/Vakıflı Köyünde her yıl gerçekleştirilen görkemli ayinlerle kutlanıyor. Başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin birçok yerinde bulunan Ermeni vatandaşlar bu ayin için Ağustos ayında Vakıflı Köye geliyor ve bayram eğlencelerine iştirak ediyor. Kutlamalar eşliğinde yöreye ait buğday ve etten yapılan ‘Hriseler’ de kazanlarda pişirilip katılımcılara dağıtılıyor.

Bu yıl Pandemi dolayısıyla az sayıda katılımla gerçekleştirilecek olan ayine Türkiye Ermenileri Kadasetli Patriği Sahak II de riyaset edecek ve Kutsal Ayini yönetecek. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here