Türk Eğitim-Sen, Usulsüz Atamaları Eleştirdi

0
70

türk eğitim-sen 1Dörtyol Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü ve aynı zamanda Eğitim Bir Sen Temsilciliğini yürüten meslektaşlarının vekâleten Dörtyol İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü olmasına ilişkin bir bildiri yayınlayan Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şubesi Yönetim Kurulu, bir sendika başkanının görevini bırakmadan şube müdürlüğü görevine başlamasının uygun olmadığını savundu.

Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şubesi Yönetim Kurulunun yayınladığı bildiride şu ifadelere yer verdi; “Çünkü meslektaşımız müdürlük sınavlarında başarılı olamadığı halde Türk Eğitim Sen den istifa ettikten sonra Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Beyin bakanlıktan giderayak son saniyelerde yaptığı ve kamuoyunda 76 Numara Müdürler olarak bilinen bir uygulama ile ilçemizde yeni açılan Anadolu Öğretmen Lisesine Müdür yapılmıştır. Aldığımız duyumlara göre, meslektaşımız siyasilerle geliştirdiği derin ilişkiler sonucunda ilçe Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendirilme konusunda çok uğraş vermiş başarılı olamayınca bu defa Şube Müdürlüğü için çaba göstermeye başlamış, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından önce iptal edildiği söylenen bu isteğinin her ne hikmetse şimdi gerçekleştiğini görüyoruz.

Sendikasının daha önceleri okullardan Milli Güvenlik Derslerinin kaldırılması konusunda büyük çaba gösterdiği ve Askeri vesayeti kaldırarak okullardan askeri çıkardık diye övündüğü meslektaşımız ilk önemli icraatı da tüm öğretmenlerin telefonlarını ilçe Jandarmaya verilmek üzere istemesi olmuştur. Bu görevlendirme ile ilgili olarak basına ve kamuoyu aracılığı ile ilgililere ve yetkililere aşağıdaki soruları soruyoruz:

Okul müdürünün geçici görevle ilçede görevlendirilmesi sonucu Dörtyol ilçesinin en gözde okullarından biri olan Anadolu Öretmen Lisesinde yönetim boşluğu oluşmamış mıdır? Bunun sorumluluğunu ve vebalini kim üstlenecektir? Bir Sendika Başkanının bu görevini bırakmadan önce Şube Müdürü olması uygun mudur? Bu meslektaşımıza eskiden olduğu gibi okullardaki olaylarla ilgili “soruşturmacılık” görevi verilecek midir? Bir sendika başkanının üyeleri dururken “Ele verir talkını kendi yutar salkımı” misali her üst düzey yöneticisinin geçici göreve talip olması etik midir?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here