‘Turizmde Eğitimden İstihdama’ Projesi Sertifika Töreni

0
75

“Marka Kent Hatay’da Turizmde Eğitimden İstihdama” Projesi Sertifika Töreni İTSO’da Gerçekleştirildi

Hatay Valiliği Sosyal Destek Programı kapsamında İTSO tarafından yürütülen “Marka Kent Hatay’da Turizmde Eğitimden İstihdama” Projesi sertifika töreni gerçekleştirildi.

Sertifika töreni öncesi bir konuşma yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Bilindiği üzere SODES;  İstihdam, sosyal sorumluluk, kültür ve sanat, spor alanlarında; işsizlik gibi sorunlar ile değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçları karşılamayı amaçlayan, yerel düzeyde hazırlanan ve uygulanan projelerden oluşmaktadır. İl düzeyinde Valiliklerin koordinasyonunda yürütülen, uygulama sürecinde yerel aktörlerin geniş bir biçimde yetkilendirildiği sosyal sorunlara kısa sürede karşılık vermeyi hedefleyen bir programdır.

SODES ile insan kaynağının geliştirilmesi ve toplumsal birliğin sağlanmasına yönelik olarak, uygulandığı illerde, yerel dinamikleri harekete geçirerek ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak amaçlanmaktadır.

Bu noktada İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası olarak yürüttüğümüz SODES Projesi kapsamında, kadınlarımıza ve gençlerimize yönelik 450 saatlik Aşçı Yardımcılığı kursu ile 288 saatlik Servis Görevlisi kursu olmak üzere iki mesleki kurs açılmıştır. Başarıyla tamamlanan mesleki kurslar ile bölgemizin ihtiyacı olan nitelikli işgücü eksiğinin giderilmesi ve kadınlarımızın mesleki bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi sağlanmıştır. Umuyoruz ki bu projemiz, tüm kadınlarımızın iş hayatında aktif olarak yer almasına katkıda bulunacak çalışmaların bir örneğini oluşturur ve bu gibi projeler artarak devam eder” şeklinde konuştu.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen proje kapsamında kadın ve genç olmak üzere toplam 50 kursiyer mesleki eğitimlerini tamamlayarak Sertifikalarını almaya hak kazanmıştı.

Gerçekleştirilen törende, kursiyerlere sertifikalarını İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO Genel sekreteri Figen Gül Dönmez, İl Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Yeşim Ugutmen, takdim etti.