Turizm Sektörü ile Turizm Öğrencileri İSTE’de “İŞ” İçin Buluştu!

0
217

İSTE’nin Teknoversite vizyonu çerçevesinde uyguladığı; ‘İş Dünyası ile Entegrasyon’ (İDE) programına katılacak öğrencileri bilgilendirmek ve belirlemek amacıyla, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu (TİVOYO) tarafından düzenlenen “Sektörle Buluşma ve Kariyer” etkinliği, turizm sektörünün önde gelen otellerinden ‘Calista Luxury Resort Hotel’ yöneticilerinin katılımıyla yapıldı.

Etkinlik, Antalya’nın Belek bölgesinde faaliyet gösteren Calista Luxury Resort Hotel yöneticileriyle birlikte yoğun bir öğrenci katılımıyla gerçekleşti. İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Merkez Kampus’ta düzenlenen ve öğrenciler ile sektörü bir araya getiren etkinliğin açılış konuşmasını yapan İSTE Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu (TİVOYO) Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Murat Yurtlu, İSTE’nin geliştirdiği “İş Dünyası ile Entegrasyon” (İDE) programı’nın kısa sürede turizm sektörü tarafından da benimsenmesinin TİVOYO adına gurur kaynağı olduğunu ifade etti. İDE programı ile İSTE mezunlarının turizm sektöründe tercih edilirliğinin arttığını söyleyen Öğr. Gör. Murat Yurtlu, etkinliğe katılan ve destek veren herkese teşekkür etti.

Öğrencilerin ilgiyle izlediği program, Calista Luxury Resort Hotel İnsan Kaynakları Müdürü Özgül Ekmekçi, Mutfak Şefi Sercan Erdoğan ve F&B Müdür Yardımcısı Hayri Kayhan’ın yapmış olduğu sunumlarla devam etti. İnsan Kaynakları Müdürü Özgül Ekmekçi; turizm sektöründe eğitimli, kalifiye personel çalıştırmanın elzem olduğunu, turizm alanında ülkemizdeki gelişmelerin umut verdiğini ve sektörün üniversiteler ile işbirliğine ihtiyaç duyduğunu belirterek, üniversite eğitimini tamamlamak üzere olan yönetici adayı son sınıf öğrencilerinin sektöre kazandırılmasında İSTE’nin İDE programının kendileri için çok faydalı olduğunu ifade etti.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nin Teknoversite vizyonu kapsamındaki İDE programını önemsediklerini belirten sektör temsilcilerinin konuşmalarının ardından, katılım şartlarını taşıyan son sınıf öğrencileri ile İDE programına katılım ve mezuniyet sonrası kariyer fırsatlarının yanı sıra, kısa dönem staj imkânları hakkında yüz yüze görüşmeler yapıldı. Görüşmeler sonrasında tüm derslerini başarı ile bitiren ve son dönemlerini sahada Calista Luxury Resort Hotel’de çalışarak geçirmeye hak kazanan İSTE-TİVOYO öğrencileri belirlendi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here