Turizm Haftası Bu Yıl da Sessiz ve Buruk Kutlanıyor!

0
19

Turizm Haftası, Dünya’yı sarsan pandemi nedeniyle bu yıl da sessiz ve buruk bir şekilde kutlandı. Her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde farkındalık amacıyla çeşitli etkinliklerle kutlanan Turizm Haftası, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Pandeminin gölgesinde kaldı. Kutlama programı, kurallar ve tedbirlerden dolayı zorunlu olarak yapılamadı.

Bu kapsamda İskenderun Turizm Derneği yönetim kurulu başkanı Sabahattin Uygun, beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ile birlikte sektörü temsilen İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş ve Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’yı ziyaret ederek çiçek takdim ettiler. Sohbet ortamında gerçekleşen ziyaretlerde Turizm sektörü ve gündeme ilişkin konularda fikir alışverişi yapıldı.

İskenderun Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sabahattin Uygun, 15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla bir açıklama yaptı. Bu yıl da Dünyayı etkisi altına alan virüs dolayısıyla haftanın buruk kutlandığını belirterek bu zorlu sürecin önümüzdeki aylarda sabırla atlatılacağını umduklarını söyledi. Başkan Uygun, Aşı sisteminin hızlanması, yayılması ve tedbirlerin daha sıkı uygulanmasıyla sürecin bu yılın sonuna doğru hafifleyeceğini öngördüklerini, virüsün açtığı yaraların sarılarak tüm sektörler gibi Turizmin de ayağa kalkacağını belirtti. Her yıl düzenli olarak kutlanan Turizm Haftası’nın bu yıl da Korona virüs dolayısıyla aksamaya uğradığını söyleyen Sabahattin Uygun açıklamasında özetle şu ifadelere yer verdi;

“Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında, toplumdaki turizm bilincinin ve bilgisinin daha çok arttırılması, vatandaşlarımızın turizm konusundaki hassasiyetinin geliştirilmesi amacıyla Turizm Haftasını kutlamaktayız. Bu yıl 45. kez kutlanacak olan “Turizm Haftası” etkinliklerini, geçen yıl olduğu gibi dünyayı ve ülkemizi derinden etkileyen, toplumsal sağlığımızı tehdit eden Coronavirüs Covid-19 salgınının oluşturduğu riski ortadan kaldırmak amacıyla bu yıl da gerçekleştirememenin burukluğunu yaşıyoruz.

Turizm Haftasının 45. yıldönümünü ne yazık ki bu yıl da buruk bir şekilde sessizce kutlamaktayız. Ama umutlarımızı diri tutarak sektörün tekrar ayağa kalkacağına, el ele, dayanışma ve güç birliğiyle eski günlerimize yeniden döneceğimize inanıyoruz.”

Pandemi sürecinde en fazla zarar gören Turizm ve hizmet sektörünün bu zorlu süreci de atlatacağını ifade eden Sabahattin Uygun; “Süreç boyunca kendimizin ve sevdiklerimizin sağlığı için hijyen, maske, sosyal mesafe, izolasyon gibi kurallara uyup, sabır ve umutla direnmeye devam etmeliyiz. Yakın gelecekte sektörün güzel günlerinde de birlikte olmak umuduyla, bol kazançlı, bereketli hayırlı işler, sağlıklı günler temenni ediyorum.

İSTUDER yönetim kurulu ve şahsım adına, İdrak ettiğimiz Mübarek Ramazan ayının tüm dünyaya sağlık, huzur, bereket getirmesini ve hayırlara vesile olmasını canı gönülden diliyorum. Buruk ve Sessiz geçen 15-22 Nisan Turizm Haftamız kutlu olsun.” (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here