Turan; “Gölcük ve Düzce Depremleriyle Ortaya Çıkan Her Acının Yükünü Kalbimizde Taşıyoruz”

0
137

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Mustafa Kamil Turan; “Gölcük ve Düzce Depremleriyle Ortaya Çıkan Her Acının Yükünü Kalbimizde Taşıyoruz”

İnşaat Mühendisleri Odası İskenderun Temsilcisi Mustafa Kamil Turan, 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 19. yıldönümü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

İnşaat Mühendisleri Odası olarak deprem gerçeğini unutmadıklarını ve asla da unutmayacaklarını vurgulayan Turan; “17 Ağustos 1999 Gölcük ve 12 Kasım 1999 Düzce depremleriyle ortaya çıkan her acının yükünü kalbimizde taşıyoruz. Yapı üretim sürecinin asıl unsuru olan bir meslek Odası olarak, başta yerel ve merkezi düzeyde ülkemizi yönetenler olmak üzere; her kurum, kuruluş ve imza sorumluluğunu üzerinde taşıyan her insanın bu günlerde bir kez daha düşünmesini istiyoruz” dedi.

İnsanların sağlıklı ve güvenli bir çerçevede yaşamalarının sağlamanın, inşaat mühendislerinin asli görevi olduğunu aktaran Turan; “İnşaat mühendisliği, yeraltında ve yer üstünde güvenli ve sağlıklı yapı üretebilen ve bunu örnek uygulamalarla kanıtlayan bir bilim dalıdır. İnşaat mühendislerinin, güvenli ve sağlıklı yapılar üretmenin yanında, insanlarımızın sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarını sağlamak gibi bir görevi de var.

Türkiye, bir deprem ülkesidir. Bir doğa olayı olan depremin, doğal afete dönüşmesini önlemenin yolu, bilimin yolundan sapmadan, planlama-kentleşme ve yapı denetim sisteminden geçmektedir. Bizlere göre temel sorun; plansızlık, çarpık kentleşme, yapı üretim sürecinin ve mesleki uygulamaların niteliksizliği ve denetimsizliğidir. Güvenli ve sağlıklı yerleşim alanlarının oluşturulması için afete duyarlı ve bilimsel planlama ilkelerini esas alan kentleşme politikalarının hayata geçirilmesi gerektiğinin altını önemle çiziyoruz” diye konuştu.

Turan ayrıca, 17 Ağustos 1999 Marmara Depreminin 19.yıldönümü anma etkinliği nedeniyle toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla 16 ve 17 Ağustos günlerinde saat 09:00-23:00 arasında AFAD’a ait “Deprem Simülasyon Tırı”nın Anıt alanında konuşlandırılarak simülasyon uygulamasının yapıldığını da sözlerine ekledi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here