Trafik Sigorta Poliçelerinde Artış!

0
54

Ersin Sigorta Acentesi Sahibi Tamer Demir, hem orijinal parça kullanım zorunluluğu getirilmesi hem de yedek parça maliyetlerindeki artış nedeniyle Trafik Sigorta Poliçelerinde bu yıl ciddi bir artış yaşandığını söyledi.

Trafik poliçesi haricinde artan mali sorumluluk teminatı denilen teminatların da satın alınmasının önemli olduğunu da söyleyen Demir; “Trafik sigortalardaki artışın temel sebebi, aralık 2021 de yönetmelikte yapılan değişiklikle eşdeğer parça kullanılmasının önüne geçildi, orijinal parça kullanılacak denildi. Aynı zamanda yedek parça ve araç fiyatlamalarındaki maliyetlerin artması, sektörde trafik poliçesi fiyatlarındaki artışı zorunlu kıldı. Aynı zamanda önemli olan bir noktaya değinmek istiyorum. Piyasadaki araç fiyatlarının yükselmesi, olan kazalardaki hasar maliyetlerinin çok yükseltti.

Trafik poliçesi şu anda güncel olarak karşı tarafa maddi 50 bin TL’ye kadar hasar ödemesi yapabiliyor. Bu rakam günümüzde küçük kalıyor. Trafik poliçesindeki fiyatları konuşurken özellikle bunu gündeme getirmek gerekir. Trafik poliçesi haricinde artan mali sorumluluk teminatı dediğimiz teminatların da satın alınması bu konuda poliçe yapılırken, sigortacıyla fikir alışverişinde bulunması gerektiğini düşünüyorum.

Hususi bir otomobilin geçen seneki trafik poliçe ödemesi 500-600 TL bandında idi bu yıl ise taban fiyatı 900 TL olarak belirlendi. Kullanım amacına göre diğer araçlarda fiyatlar değişiyor” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here