Tıbbi Aromatik Bitki Üretenlere, Arıcılara ve Çiçekçilere Traktör Desteği

0
123

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Hatay İl Koordinatörü Dr. Savaş Özgürsoy, Hatay’da uygulanan hibe destek programları arasında yer alan, arıcılık, tıbbi ve aromatik bitki, süs bitkileri gibi konularda yapılacak yatırımlara traktör dahil yüzde 50 hibe desteği sağlandığını söyledi.

Bu kapsamda uygulanan hibe programlarına azami seviyede başvuru olabilmesi amacı ile 2010 yılında Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in talimatıyla, TKDK Hatay İl Koordinatörlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık, Milli Eğitim ve İŞKUR İl Müdürlükleri arasında imzalanan protokol çerçevesinde, Kuruma başvuru yapabilme kriteri olan 60 saatlik kurs eğitim programı düzenlenmeye başlandığını belirten Özgürsoy; “İlimizde 2010 yılından itibaren gerçekleştirilen kurslarla 3000’e yakın potansiyel faydalanıcı ve yatırımcı sertifika sahibi olmuştur.

 Arıcılık ile nane, zahter, maydanoz, meyan kökü, sumak, sarımsak, biberiye ve adaçayı başta olmak üzere tıbbi aromatik bitki kapsamında yer alan bitkilerin ekimi ve hasadı ile ilgili, sertifika sahibi veya kalfalık, çıraklık ve usta öğreticilik belgesi olan yatırımcıların bu çerçevede hazırlayacakları projelere inşaat işleri yanında; traktör, ilaç ve gübre makineleri, römork ve ekipmanlarına,  KDV ÖTV gibi vergilerden muaf şekilde yüzde 50 oranında hibe desteği sağlanmaktadır” dedi.

Proje sahipleri, halen devam eden ve 22 Mart’ ta sona erecek olan 9. Çağrı döneminde projelerini TKDK Hatay İl Koordinatörlüğüne sunabilecek, projelerini bu tarihe yetiştiremeyen yatırımcıların bu çağrı döneminden sonra devam edecek olan proje kabul dönemlerinde projelerini verebilecekler. Ayrıca yatırımcılar, daha ayrıntılı bilgiye, TKDK Hatay il Koordinatörlüğü yardım masasında yüz yüze görüşme ile 4448535 nolu telefon hattından veya www.tkdk.gov.tr internet adresinden de ulaşabilecekler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here