Temayül Vakti

0
84

İskenderun için samimi duygularla aday adaylığını açıklayan adaylar, üzülmesin ve sıkılmasın. Antakya ve taban lobileri bizim üstümüzde. Onların siyasi sözlerine ve işaretlerine her zaman boyun eğmemiz gerekir. Dün böyleydi, bugünde böyle! Bugün ne değişti derseniz, pek kayda değer değişme yok sanırım. Bazen, bölgede siyasi atraksiyonları yüksek vekillerin son sözcü olarak bazı adayların yerleri bir anda değişim gösterebilir. Yine de son söz Antakya üzeri karar vericiye ait. Her seçim öncesi yaşadıklarımızla tıpa tıp aynı!

Bu temayül oluşumları yalnızca Ak Parti için geçerli değil, diğer siyasi partiler içinde geçerli bir tutum. Temayül bitti, sonra ne olacak?!.. Temayülden olumlu çıkan bir aday adayı, aday olabilecek mi? Aday belirlenirken son saniyelerin dahi hükmü var. Şimdi sözde anket çalışmaları ile aday adayları teselli bulacak. Bir bakmışsınız adı sanı bilinmeyen bir kişi koca şehrin adayı. Bunca göstermelik çalışmalara ne gerek var bilmiyorum. Anketler de bir anda değişebilir olduğundan, inandırıcılıkları şüpheli. Anketi yapanların doğruluk dereceleri sizce nasıl?

Bölgemden medeni cesaretle ortaya atılan çoğu kişilerde şu an heyecan hakim. Acaba ne olacak diye, kafaları karmakarışık. Şu, bunu dedi bu şunu dedikoduları her gün başını alıp gidecek. Kime inanacaklarını onlarda bilmiyor. Fakat helal olsun onlara yılmadan ve yorulmadan hırs içinde çalışıyorlar. Bölgelerinde yoğun siyasi çalışmalar içerisindeler. Türkiye genelinde kıskanılacak iş yapıyorlar. Birbirlerini üzmeden kırmadan…

Bugünlerde “Vakit tamam Abbas” şarkısı çalmaya başladı. Gelişen ve serpilen Hatay ve İskenderun’un siyasi kariyerini etkileyecek kişi elbet bugün veya yarın belli olacak. Kamuoyu; adayın toplumsal siyasi çalışmalarını izleyecek. Gerekirse partisine bakmadan iş yapabilecek adayı, Hatay ve İskenderun Belediye Başkanlığı makamına getirecek.

Her siyasi parti pırlanta gibi aday adaylarını ortaya çıkartmaya başladı. Yine bu siyasete güvenmiyorum ben. Sonradan gündem yapan biri, bir anda ortaya çıkıp ben adayım derse şaşmayın. Temayül göstermeliktir. Temayül bölgemizde hiçbir şey ifade etmez! Temayül birilerinin siyasette söz sahibi olmanın işaretidir. Her şey açıkça ortada ve şeffaf yapılıyor demek isteniyor. Bizlerin küreselleşen Dünya’mıza ayak uydurmamız çok zaman alacağa benziyor. Ne kadar çaba gösterirsek gösterelim şimdilik boş. İl merkezinde nihai karar veren siyasetçiler var. İcazet çok önemli. Merkez ne derse o olur.

CHP, HBB adayını belirledi. Temayül oluşmadan yeniden Doç. Dr. Lütfü Savaş ile yola devam dedi. Ak Partide, geçmişe göre bazı değişimler olacak gibi. Ak Parti Genel Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu sefer teknolojinin nimetlerinden tam faydalanacak. Hatay il genelinde hızlı bir temayül akışı olacak. Temayül ile belirlenen vatandaşlara başkanlarla ilgili sorular sorulacak. Önemli olan temayül hedefine ulaşmalı. Vatandaş görev yapacak kişileri hiçbir etki altında kalmadan serbestçe içinden gelenleri söyleyebilmeli! Söylesin ki görev yapacak gerçek kişiler belirlensin.

Ben neleri gördüm neleri… Tüm siyasi arenada oluşan adayların hepsi, eski düzende ilden icazet almadığı takdirde kesinlikle aday olamazlardı. İl merkezinde amcan emmin oldu mu belki işe yarayabilirdin. Ondan sonra eh birazcık hedefe yaklaştın sayılırdın.

İskenderun, ancak İl olacak ki kendi memleketinde sözün geçsin. İl olmadığımıza göre normal şekilde bir ilçeyiz. Etrafımıza bir bakın. Arsuz-Belen, İskenderun’u üçe dörde katlamış vaziyette. Tarihinde sancak olan bir şehir! Halep gibi koskoca bir şehir, İskenderun’a bağlıyken, şimdi sahil kıyısında olta balıkçılığının merasimleriyle teselli buluyor. Hatay ve İskenderun, güneyin mihenk taşı. Karar bölgemizin lehine olmalı. Hadi adaylar temayül sizleri bekliyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here