TEDAŞ Hatay Bölge Müdürü Şahin, İTSO’yu Ziyaret Etti

0
295

TEDAŞ Hatay Bölge Müdürü Aydın Şahin ve İskenderun TEDAŞ Operatör müdürü Mehmet Ali Tunç, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ağırlıklı olarak bölge ekonomisi ve TEDAŞ’ın yatırımlarının konuşulduğu ziyarette, elektrik kesintilerinin azaldığına dikkat çeken TEDAŞ Hatay Bölge Müdürü Aydın Şahin, yapılan yatırımlarla Hatay genelinde yüzde 60’lık bir iyileşme olduğuna dikkat çekti. TEDAŞ Hatay Bölge Müdürü Şahin ziyarette yaptığı konuşmasında; “İskenderun projesi tek kalemde yapılan en büyük projelerimizden biri.  40 milyon liralık proje diyebiliriz. Hatay genelinde geçen yıl 110 milyon TL yatırım yapıldı. Bu yıl da 80 Milyon TL yatırım yapılması planlanıyor. İlimiz genelinde 1000 trafoya operasyon yapıldı, 700 trafo değiştirildi, 3 bine yakın trafonun da bakım ve onarımı yapıldı. Elektriğe aşırı yüklenmeler sonucunda özellikle kışın sorunlar yaşıyoruz. Tabi bölgemizde etkili olan fırtınalar da işimizi zorlaştırıyor. Tüm bunlara ilaveten teknoloji yatırımları da yapıyoruz. Gelen talepleri değerlendiriyoruz. Bölgemiz sanayicileri için en önemli kaynak elektrik. Bu bakımdan iş adamlarımıza da elektrik konularında öncelik veriyoruz. Çalışmalarımızı bu yönde sürdürüyoruz” dedi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “Oda olarak sürekli gündeme getirdiğimiz konuların başında Elektrik kesintilerini geliyordu. Son aylarda bu kesintilerin büyük ölçüde azaldığını görüyoruz. Özellikle elektrik tellerinin yeraltına alınması ile kentimizde elektrik kesintilerinde gözle görünür azalmalar oldu. Tabi bir yandan yatırım, diğer yandan da arızalarla uğraşmak kolay değil, En yetkili ağızdan üyelerimizin de bilgilendirilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu konuda Odamızda da bir toplantı yaparsanız memnun oluruz” şeklinde ifadelere yer verdi.

TEDAŞ Bölge Müdürü Aydın Şahin, İTSO’da gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantısına katılabileceğini ve üyelerini elektrik konusunda bilgilendirebileceğini ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here