“Taştan Ses Geliyor Ama Bakanlıklardan Ses Gelmiyor”

0
54

Hatay BŞB Başkanı Savaş, Meclis Toplantısında ‘Biz de Türkiye Cumhuriyeti Belediyesiyiz’ Şeklinde Veryansın Etti…

Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Nisan Ayı Olağan Toplantısı’nın 2. Birleşimi, 12 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirildi.

Lütfü Savaş’ın başkanlığında yapılan birleşimde öne çıkan başlıklar arasında mülkiyeti Hatay Büyükşehir Belediyesine ait bazı taşınmazların satışına ilişkin komisyon raporları ve HBB 2020 Mali Yılı Faaliyet Raporu yer aldı.

Madde Cumhur İttifakı Grubu Oylarıyla Reddedildi

Mülkiyeti HBB’ye ait Antakya Ilıca Mahallesi’ndeki taşınmazın Akaryakıt ve Servis İstasyon Alanı olarak satışının onayı Cumhur İttifakı grubunun oyları ile reddedildi.

Millet İttifakı Grubu adına söz alan Grup Başkan Vekili Adnan Özkaya; “Bu taşınmaz ile ilgili konu, 2-3 ay önceki toplantıda görüşüldü ve onaylandı. Encümen’e yetki verildi. Tapu işlemlerinden dolayı söz konusu alanın parsel numarası değiştiği için yeniden gündeme alındı. Daha önce kabul gören madde şu anda reddediliyor” dedi.

“Konuyu Kamuoyunun Vicdanına Bırakıyorum”

Mevcut 12 dönümlük alanın sadece yüzde 35’inin satılarak maliyetinin 3 katı gelir elde edileceğini ifade eden Savaş; “4 milyon vererek satın aldığımız arazinin yüzde 35’ini satıp 3 katı para kazanacağız. Bu gelir kimsenin cebine girmeyecek. HBB’nin Hatay halkına hizmet etmesi için kullanılacak. Geri kalan arazi yine bizim olacak” diyerek konuyu kamuoyunun vicdanına bıraktığını söyledi.

“Bu Maddeye Hayır Demek Vicdanları Zorlar”

3 ay önce kabul edilen maddenin şimdi reddedilmesine anlam veremediğini de söyleyen Savaş; “3 ayda ne değişti? Zarara uğratırsak söyleyin. Pahalıya alıp birilerine peşkeş çekiliyorsa ben de karşısında dururum. Buna hayır demek vicdanları zorlar” ifadelerini kullandı.

Başkan Savaş, Cumhur İttifakı Grubu oylarıyla reddedilen satışı Hatay halkı ile her yerde paylaşacağını, ittifakın belediye meclisindeki tutumunu Hataylılara anlatacağını belirtti.

EXPO Alanlarında Çocukların Hem Eğlenip Hem Öğreneceği Alanlar Olacak

Meclis’te tartışılan konulardan bir tanesi de EXPO alanlarında yapılması planlanan Çocuk Köyü alanlarının en fazla 25 yıllığına kiraya verilmesi oldu ve söz konusu madde ilk olarak Cumhur İttifakı grubu oylarıyla reddedildi.

EXPO’nun turizme, ticarete ve esnafa katkı vereceğini söyleyen Savaş; “Esnafımız, turizm ve ticaret sektörümüz zor durumda. EXPO ile şehrimize turist ve yatırımcı çekmek istiyoruz. Siz burada devletin Encümen’e verdiği yetkiyi reddediyorsunuz” dedi.

EXPO 2021 Hatay Genel Sekreteri İhsan Çakar da Çocuk Köyü alanlarında çocukların tarımı, hayvanları ve doğayı tanıyacaklarını belirterek projenin fikirlere açık olduğunu ve 11-12 milyon liralık bir proje olduğunu ifade etti.

Yapılan görüşmeler sonrası ilgili madde yeniden görüşülmek üzere komisyona havale edildi.

HBB 2020 Mali Yılı Faaliyet Raporu Görüşüldü

HBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Gülseren Malcı, 2020 Mali Yılı Faaliyet Raporu’nu okuyarak meclis üyelerine sunum yaptı. 7 stratejik amaç ve 32 stratejik hedef doğrultusunda çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Malcı ve HBB daire başkanları yapılan çalışmalar ile ilgili sorulan sorulara yanıt verdi. Başkan Savaş, HBB’nin hayata geçirmek istediği bazı hizmetler ile ilgili bakanlıklarla yapılan yazışmaların geciktiğini ifade etti.

“Biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin Belediyesiyiz”

Bununla ilgili somut örnekler veren Savaş; “Kentsel dönüşüm projemiz için eski Çevre Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki ile 3 kez görüştük ancak sonuç alamadık. Biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin belediyesiyiz. Biz de bu ülkenin legal siyasi partisinin temsilcisiyiz. Taştan ses geliyor ama bakanlıklardan ses gelmiyor”  dedi.

“Bakanlık Bize Cevap Vermiyor”

Katı atık bertaraf tesisi alanı ve sahillerin temizliği ile ilgili de konuşan Savaş; “Ankara yetki vermezse nasıl yeni saha kuralım. İnsan sağlığını ilgilendiren bir konu var ama bakanlık bize cevap vermiyor. Yetkimiz olmadığı halde sahillerde temizlik yapıyor, cankurtaran görevlendiriyoruz” dedi.

Bir sonraki meclis toplantısı 10 Mayıs Pazartesi günü saat 14.00’te yapılacak. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here