Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Sadık Karakaş; “Hükümet Derhal İstifa Etmelidir!”

0
100

soma-taşeron işçilerİskenderun Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Sadık Karakaş, yaptığı yazılı açıklamada Soma’da yaşanan felakete dikkat çekti.

Özelleştirmenin faturasını her zaman işçilerin ödediğine vurgu yapan Karakaş; “Hayatını kaybeden ve hayatına kast edilen işçi kardeşlerimizin katili gözünü kar hırsı bürümüş sermayedir. Ancak sermaye bu cinayetleri suç ortaklarıyla beraber işlemiştir. Bu işçi katliamının suç ortakları, kendi çıkardıkları kanunlarda yazanları bile uygulamaktan aciz olanlardır. Bu işçi katliamının suç ortakları, daha önce madenlerde yaşanan iş cinayetlerine “güzel öldüler” diyerek destek verenlerdir.

Bu işçi katliamının suç ortakları, madenlerdeki iş cinayetlerinde “Bu mesleğin fıtratında ölüm vardır” diyerek göz yumanlardır. Ama bu fıtrat Almanya’daki maden işçisini kapsamıyor. Son 40 yılda Almanya’daki maden ocağı kazalarında sadece 3 kişi hayatını kaybetmiştir. Ama sadece 12 yılda yurdumuz maden ocaklarında hayatını kaybeden işçi sayısı 1000 kişinin üzerindedir. Bu nasıl bir meslek ki fıtratında ölüm vardır. Bu işçi katliamının suç ortakları, üyelerini katleden sermaye için “bu firma bu konuda çok duyarlı bir firmaydı” diyebilen işbirlikçi sendikacılardır. İnsanca yaşam, güvenceli çalışma mücadelemiz aynı zamanda bu işçi katillerinden ve suç ortaklarından hesap sorma mücadelesidir” dedi.

İş cinayetlerinin sorumlularının bir an önce yargı önüne çıkarılması gerektiğini ifade eden Karakaş; “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Enerji ve Tabii İşler Bakanı derhal istifa etmelidir. Hükümet derhal istifa etmelidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here