Taraftar Desteği Çok Önemli

0
52

İskenderunspor Kulüp Başkanı Hakan Bolat, 30 Mart 2022 Çarşamba Günü oynanacak Kızılcabölükspor maçı için taraftar desteğinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Futbolcuların performansının yanında taraftar baskısının da üç puanı almak için büyük önem taşıdığını kaydeden Bolat; “Çarşamba günkü maç için sakatlığımız yok çok şükür, tam kadro çıkacağız maça. Çarşamba günü hafta içi olduğu için seyirciler fazla gelmiyor ama bu maçta çok seyirci ihtiyacımız var, tüm seyircileri maça davet ediyoruz. En azından bir baskı oluşturmamız gerekiyor çünkü bu üç puan bizim için çok önemli. Sert rakiplerle oynayacak rakiplerimiz, Iğdırspor’da bay olacak bu hafta. Üstlere çıkmamız için önemli bir maç, o yüzden seyircilerimizi maça davet ediyoruz, tabii ki çalışanlar olacak ama ne kadar fazla gelen olursa bizim için o kadar iyi olur” diye konuştu.

Maddi yönden zor şartlarda çalıştıklarını, bu yıl hiç kimseden destek görmediklerini de ifade eden Bolat; “Bu sene kulübe destek anlamında hiçbir yerden bir destek alamadık. Maç hasılatı 4000- 5000 lira, stadın her maçta 20 binin üzerinde gideri var. Bu konuda çok üzüntülüyüz, önlem almamız gerekiyor. Gençlik Spor Müdürlüğü’ne verdiğimiz masraflar, güvenlik masrafları çıksın istiyoruz ama maalesef her maçta 4 bin seyirci varsa 1000 tane biletli seyirci var. Nasıl geliyor nasıl gidiyor bilmiyoruz.

Bizi hep eleştiriyorlar yenildiğimiz maçlarda ama eleştiriyorsanız da takımınıza maddi anlamda sahip çıkmanız lazım hem forma satışlarında, hem sponsorluk olarak. Bu sene hiç bir sponsorluk alamadık İskenderun içerisinden. Bu sene için kimseye gönül kırgınlığım yok, tamamen şirketlerimizin geliri ile gidiyor İskenderunspor ama biliyorsunuz şu anda Ukrayna’da savaş çıktı Avrupa’daki işler düştü, ihracatlarımız düştü, birçok şey maddi nedenlere bağlanıyor.

İskenderunspor’un Geleceği İçin…

Benim derdim İskenderunspor’un bağımsız olarak devam etmesi. Bağımsız olsun ki ileride ben olayım ya da başkası olsun İskenderunspor artık ara vermeden yıllarca devam etsin. Hangi ligde olacağını Allah bilir ama en azından İskenderunspor profesyonel liglerde işini devam ettirmesi için tüm şehrin maddi olarak bu takıma yardım etmesi lazım. Kaldı ki U-19’a katıldık bu sene, turnuvanın şu ana kadar bize masrafı 350 bin oldu, hiç kimseden bir lira bir destek alamadık. Yine de söylüyorum gönül kırgınlığımız yok, kimseden bir şey talep etmedik ama ileride İskenderunspor’un bir yere gelmesini istiyorsak maç hasılatının düzgün olması lazım, forma gelirlerinin düzgün olması lazım, sponsor gelirlerinin düzgün olması lazım. Herkes başarı istiyor ama başarmak için de şehrin destek olması lazım, maçlara biletlerin, ödeyip gelmesi lazım. Bizim şu anda federasyon gelirlerinin haricinde hiçbir gelirimiz yok. Federasyondan da 2 milyon filan geliyor aşağı yukarı. Şampiyon olacağız, 2 lige çıkacağız ama ikinci ligde bunu bu şekilde götüremeyiz. Herkesin özverili olması gerekiyor” şeklinde konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here