Takım Ruhunu Duyan Var mı (5)

0
36

Değerli okurlarım, hayatımızın her döneminde, yaşamımızın her karesinde hayvanların etkisi vardır da biz bunun farkında olamıyoruz. Örneğin aslanlar, karıncalar… Bütün hayvanlar kendi konumlarında kraldırlar. Konumuz hayvanlar olmasa bile bu önemli canlıların varlığına değinerek elimizi güçlendirmek zorundayız.

Aslan gibi güçlü, arı gibi bal yapan, karınca gibi durmadan çalışan ve de yorulmayan. Bunlar simge olmuş muhteşem canlılardır. Takım içinde de durmadan çalışan, gol atarak skoru tatlandıran ve tekmeye kafayı uzatarak aslan gibi duranlar da vardır. Konuya biraz da şöyle bakalım.

Bir futbol takımında herkes aslan olamaz yani oyun kurucu görevini üslenemez, özellik ve maharet isteyen önemli bir iştir de ondan. Takım ruhunun oluşması ve güçlenmesinde oyuncuların uzun süre beraber olmalarının etkisi yadsınamaz. Antrenmanlarda ve özel yaşamda da beraberlikler dostluğu pekiştirdiği gibi, takım olma yolundaki o süreci kısaltır.

Bu söylediklerim gerçekleştiğinde, formaların şekil değiştirmesi, sistemin rötuşlanması, yönetimin devam etmesi ya da etmemesi hiçbir şekilde takımın başarısını etkilemez.  Takım olma yolunda mesafe kat edilmişse bu olgu önceleri hissedilir, daha sonra da gözle görülür hale gelir. Eğer takım olunmuşsa, moral-motivasyon da üst düzeydedir. Arılar ve karıncalar görevlerini layıkıyla yapıyorlarsa aslan da rahat eder ve hep zinde kalır.

Okurlarımın aklına şöyle bir soru gelecektir eminim. Buraya kadar hepsi güzel, tamam da, bu takımın yönetimi ve özellikle teknik kadrosu yok mu? Hayal ettiğimiz futbol takımını her şeyi var ve teknik direktörü de var. takım ruhunu aşılayan da takımın hocası değil mi?

Hiçbir şey dört dörtlük olmaz bildiğiniz gibi. En başarılı hocalar bile hiç umulmadık yanlışa düşerler ve bunun önüne geçebilmek de mümkün değildir. Çünkü insanların yapısı öyle! En iyi dönemlerinde, en büyük hatayı yaparlar. Transfer dönemi geldiğinde yönetimler başarılı olmuş takımlarını daha da başarılı olsun isterler doğal olarak. Bu duygularını hocalarıyla paylaşmak isterler ve bir araya gelirler. Bu aşamada teknik direktör çok dikkatli olmalı rüyalarda yaşamamalı. Transferi düşünülen oyuncularla gerçekten güçlenecek mi? Zaafa mı uğrayacak? Bu iki konuyu iyice düşünmeli…

Bir futbolcunun tüm sezon boyunca futbol oynaması mümkün değildir. Cezalar, sakatlıklar hepsi var. Bir de arılarla karıncaların çoğalmasında bir sakınca olmaz da, aslanların artmasında sakıncalar vardır. Spor ahlakını özümlemiş oyuncular genel olarak sorun çıkarmazlar, sorun da yaşamazlar. Tekrar etmekte yarar var. Mesleğine saygısı olan hocalar, yıldızlarla fazla uğraşmazlar, yıldızları kendileri yaratır.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here