Takım Ruhunu Duyan Var mı? (3)

0
31

Değerli okurlarım, Takım Ruhu dediğimiz bu hadise olur da, bunu duymayan olmaz mı? Tabi ki duyacaklar, tabi ki bunun ne anlama geldiğini bilecekler. Biz de bu nedenlerle, unuttuğumuzu hatırlamak, bildiklerimizi tazelemek için ikinci kez bu konuya giriyoruz. İsabetli de oldu diyebilirim. Bir konu üzerinde kalem oynatmak, fikir yürütmek kolay bir hadise değildir. Bunun için sağlam bir alt yapı, kendine ait dokümanların olması gerekir.

Yarım asra varan meslek hayatımda, son on beş yılım yerel basında geçmiştir.Kısa süre sonra on ikinci yılımı idrak edeceğim Gazeteniz İskenderun’da, süreklilik olduğundan daha dikkatli ve daha titiz çalışmakla ve iç burkulması hissetmekteyim. Dile kolay, yarım asır önce de genç bir gazeteciyken, çalıştığım gazetenin matbaasında, hurufat kasaları, kumpas, anterlin, kadrat hesabı, takımlar ve bir baskı makinesi vardı.

Böyle bir matbaada, ben duygulanmayayım da kimler duygulansın. Gazeteme her girişte elli yıl geriye gidiyorum. Anılarım canlanıyor, ustalarımı hatırlıyorum ve makalelerime bir güncellik kazandırıyor. Bunlar kadar önemli olan, Gazete Sahibinin ve Yazı İşleri Müdürünün Hıristiyan oluşu, benim için ayrı bir kazanç. Ayrıntıya girmeyeceğim ama burada çok mutluyum.

İskenderun Gazetemizde “takım ruhu” oldukça gelişmiştir. Özellikle dedikodu denilen bir hadise yoktur. Laubalilik, çirkin şakalar kesinlikle bulunmamaktadır.Yazarları da dâhil olmak üzere herkesin belli bir standardı vardır. Bar-Pavyon ve Gazinolar önünde düşüp kalkan bir personelimiz yoktur hamdolsun. Ayrıca, gazetenizin kimseye gebeliği yoktur. Gazetemizi böyle tanıdığım için, pişman olacağımı da hiç sanmıyorum, ortak yönlerimiz bir hayli fazla.

Efendim, takım ruhunun sesiz sedasız hemen gerçekleşmeyeceğini hemen belirtmeliyim, demokrasiye geçiş gibi ya da bir gece de değişmek gibi kolay bir hadise değildir. Bu olgu özellikle, teknik kadronun ve sporcuların duygularında oluşan bir olgudur ve de bireysel motivasyon burada ön plana çıkmaktadır. Bu aşamada yerel sporcular ya da transfer edilecek veya edilmiş oyuncuların konumu da oldukça önem arz etmektedir. Bu önemli olayda etüt etmek, aynı zamanda analiz etmek şarttır.

Eğer, alt yapılara temas etmezsem, inanın verem olurum. Çünkü o konuya çok değer veriyorum. Bunun faydasını anlamayan yöneticileri, icraatlarına şaşıyorum doğrusu. Bu konuyu da yarınki sayımızda sizlere sunacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here