Suriye’den Patriot Resti!

0
76

Esad rejimi, Suriye sınırında konuşlandırılmak üzere NATO’dan Patriot savunma füzeleri talep eden Türkiye’yi kınadı. Devlet televizyonun haberine göre Dışişleri Bakanlığı’ndan bir kaynak, Türkiye’nin son provokatif adımını kınadığını vurguladı. Türkiye’nin toprakları üzerindeki egemenliğine ve Türk halkının çıkarlarına saygı duyduklarını ifade eden kaynak, “Panik yapmalarına gerek yok” ifadelerini kullandı.

Patriotlar Yola Çıkıyor

Türkiye’nin Suriye sınırına yerleştirilmek üzere NATO’dan resmi talepte bulunduğu Patriot füzeleri için Hollanda’da hazırlıklar başladı. Konu hakkında kendilerine resmi yazının ulaştığını açıklayan Hollanda Dışişleri Bakanı Frans Timmermans, meclise gönderdiği yazılı mektupta kabinede yapılacak görüşmeler sonrasında, alınacak olumlu karar sonrasında füzelerin Türkiye’ye gönderileceğini belirtildi.

Rusya’da Patroit Endişesi

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye’nin Suriye sınırında yaşadığı güvenlik kaygısını anladıklarını belirterek; “Ancak bölgedeki çatışmaların yeniden başlamasına neden olacak provokasyonlara karşı da uyarıda bulunmak istiyoruz” dedi. Türkiye’nin Suriye ile olan sınırına savunma gerekçesiyle Patriot füzeleri yerleştirilmesi konusunda açıklamalarda bulunan Lavrov, Rusya’nın bu konuda endişeleri olduğunu dile getirdi. Moskova’da basın mensuplarına konuşan Lavrov, NATO Genel Sekreteri Rasmussen ile telefon görüşmesi yapacağını belirterek; “Kendisi bu konudaki pozisyonunu açıklamak istiyor, ben de söyleyeceklerini dinleyeceğim” diye konuştu.

“Rusya’nın Kaygılanmasına Gerek Yok”

Suriye Ulusal Koalisyonu heyetini kabul eden Davutoğlu basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Rusya’nın Türkiye’nin NATO’dan Patriot füzesi istemesinin kaygıyla değerlendirmesiyle ilgili olarak Davutoğlu; “Rusya’nın bu konuda herhangi bir kaygı belirtmesi gerektirecek bir durum yok” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here