“Suriye Plakalı Araçlar Neden Durduruldu?”

0
64

refik eryılmaz23CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz, Başbakana Sordu;

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Avukat Refik Eryılmaz, sene başından itibaren, Suriye plakalı araçların faaliyetlerinin durdurulma gerekçesini sordu. Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan ve meclise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından cevaplandırılmasını istediği bir soru önergesi sunan Milletvekili Eryılmaz, önergesinde şu ifadelere yer verdi;

“Suriye plakalı araçların tüm bilgi ve belgeleri bilinmeyen sebeplerle Dışişleri Bakanlığı nezdinde aylardır bekletilmektedir. Bu durum Türk firmaları tarafından aylardır gündeme getirilmektedir. Bekletilen Suriye plakalı araçlara ait bilgi ve belgelerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına gönderilmemesi mütekabiliyet esasları gereği Suriye Hükümetinin Türk firmalarının faaliyetlerini durdurabileceği hususunda haklı bir endişe bulunmaktadır. Böyle bir mağduriyetin doğmaması için ilgili bakanlıkların Türk firmalarının bu endişe ve taleplerine kulak vermesi gerekmektedir.

Bu çerçevede; 1-01.01.2013 Tarihinde Suriye plakalı araçların faaliyetlerinin durdurulma gerekçesi nedir? Bu araçların faaliyetlerinin durdurulması mütekabiliyet esaslarına aykırılık oluşturmuyor mu? 2-Suriye plakalı araçların tüm bilgi ve belgelerin Dışişleri Bakanlığı nezdinde aylardır bekletildiği yönündeki iddialar doğru mudur? Günümüz itibari ile Dışişleri Bakanlığı bünyesinde kaç Suriye plakalı aracın bilgisi ve belgesi beklemektedir? Söz konusu bilgi ve belgelerin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı”na gönderilmemesinin gerekçesi nedir? 3-İlgili Bakanlıkların  bu uygulamaları karşısında Suriye hükümeti mutekabiliyet esasları gereğince Türk firmalarının faaliyetlerini durdurursa doğacak zararlardan kim ya da kimler sorumlu olacaktır?”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here