Sporcu mu İnsan mı? (5)

0
52

Değerli okurlarım, özel yaşamımızda ya da sporun hangi dalında olursa olsun, rakibimize saygılı olmazsak, adam gibi adam olamazsak, buna özen gösteremezsek, bu soylu yaşam biçimini içimize sindiremezsek, gerek toplumumuz ve gerekirse gençlerimizin neler yitireceğini düşünmek bile istemiyorum.

Verilecek zayiat tahminlerin çok üstündedir ve bu kayıplardan birçoğunun telafisi de yoktur. Her taraf sporcu dolu ve çok sporcu yetişiyor da, nedense spor ahlakını özümlemiş sporcu sayısı oldukça az. Bu nedenle gençlerimize ve genç sporcularımıza bazı öğütlerimiz olacak. Muhalif konularda senden nefret edilse bile, kendine saygını eksiltme, inandığın yolda emin adımlarla yürü.

Onurlu bir yenilgi, şaibeli bir başarıdan evladır. Yitirdiklerini kimselere söylemek zorunda değilsin. Kaydının büyüklüğünü kafandan sil zira onu düşünmek kaybını geri getirmez. Kaybetmeyen kazanamaz. Hiç kimse sana güvenmezse bile, kendine güvenin tam olmalı. Sana güvenmeyenleri hem uyar ve hem de saygılı ol.

Sözü buraya getirmişken, benim, Diş Tabibi Emin Sermet Güler isminde bir dostum var. İş ahlakını özümlemiştir, mesleğinin zirvesindedir. Asistanlarını ve sekreterlerini de iyi yetiştirmiştir. Güler yüzlüdür, saygılı ve terbiyelidir. Sayın Emin Sermet Güler’in kliniğine sık-sık gitmem. Ayda yılda bir uğradığımda hep ameliyatta olduğu söyleniyor. Beni görmek istemediğini düşünmem bile. Öyle bir düşüncesi varsa, bilmemizde yarar var ve hemen külahları değişiriz.

Bir dosta yapılan bu sitemden sonra konumuza devam ediyoruz. Israrla yanlış yapan gençlerimizin kaybı n’olur, ona bakalım! Genel olarak sporcu kalitesinde düşüş olur. Gençlerimiz “BEN İYİ BİR SPORCUYUM” demekte zorlanır. Değerlerimizden uzaklaşıp bencil ve hımbıl bir toplum oluruz. Gerçeklerden yüz çevirdiğimizde, gerçekleri göremeyiz. Eyyamcılar boyut kazanır. Yüzümüzdeki maskeyi çıkarma cesaretini göstermeyiz.

Bir de yaşamın en zor koşullarında benden güçlüsü yoktur diyebiliyor seni arayan dostlarına gereken ilgiyi gösterebiliyorsan, günlerce aç kalıp da, ikramlar karşısında “Şimdi yedim geldim” diyebilme asaletini gösterebiliyorsan, yolun açık olsun, kimseye gebeliğin yoktur, delikanlı adamsın…

Efendim, gençlerimize, genç sporcularımıza ve bizi sevdiğine inandığımız dostlarımıza hem sitem ettik ve hem de öğütlerde bulunduk. “Acınız, anlayışınızı saklayan kabuğun kırılışıdır” sakın unutmayın.

Sporcu olmak kolay değildir. Öğretmenin de kolay olduğunu söyleyemem. Peki, sizce yazmak kolay mıdır? Bunun yanıtı hem zor ve hem de önemli!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here