Spor Ruhu Temizler (2)

0
68

Değerli okurlarım, spor bir temizleme aracı ya da maddesi değildir. Bunu anlayabilmek için, spor sevgisinin içimizde olması ve özümlemiş olmamız şarttır. Biz şu aşamada, profesyonel sporculardan söz etmiyoruz. Onlar koşullar ne olursa olsun, aldıkları ücretin karşılığını vermek zorundalar.

Amatörlere gelince; günümüzde onların durumu, biraz daha iyileşmiş gibi gözüküyor. Onlar da ağabeyleri gibi profesyonelce davranmak zorundalar. Günün birinde profesyonel olduklarında, sudan çıkmış balığa dönememek için bazı koşulları yerine getirmek zorundalar. Yine de, bizim konumuz bunlar değil. Bu makale bitinceye kadar, amatörlükten profesyonellikten ayrıntılı olarak söz etmeyeceğim.

Sizlere sunmak istediğim; kendisi için, daha sağlıklı olabilmek için, ferdi çalışmalara olan yaklaşımların öneminden ve kişinin maneviyatına neler kazandırdığından söz etmeye çalışacağım. Daha önce de söylediğim gibi, kış mevsimi ve kapalı havalar kasvet yaratır, bu kasvet kişinin bedeni kadar ruhunu da yorar. Ruh yorulursa, yaşamda zorlaşır, çekilmez hale gelir. Ancak, bir yıl sadece kış mevsimiyle sınırlı değil çok şükür. Bunun baharı da vardır. Hem de en uzun mevsim. Önce ilkbahar, sonra da sonbahar tabiatı uyandırır ve insanlara canlılık verir.

Baharın hakkını yemeyelim… Bahar, bir uyanma mevsimidir. Yapraklanan, çiçeklenen ağaçlar insanları yenilenmek için cesaretlendirir. Özellikle ilkbahar, ruhun detokslanması, yaza hazırlık için iyi bir fırsat olarak değerlendirilebilir. Ruh bilincinde bazı gerçekler yatmaktadır…

Çevremizde yaşanan acıları bizim de çekmemiz gerekmektedir, kayıtsız kalınamaz. Hiçbirimizin ortak bir vücudu yoktur ama ortak bir büyümesi vardır. Öyle ya da böyle acılar içinden çekip götürür bizi. Dünyaya gelen bir insan belli bir gelişim sonucu hayatın tüm evrelerinden geçer, yaşlanır ve sonunda ölürse, biz de bunun gibi yaşadığımız dünyanın tüm acılarından geçerek gelişiriz.

Çok ilginçtir ki, bu konuda adaletli olmaya ya da adalete yer yoktur… Acılardan korkmaya, ürkmeye ya da acıları üstünlük diye yorumlamaya da yer yoktur… Her şey zamanı gelince gerçekleşir. Sporu hafife almaya da hakkımız yoktur! Sporla iç içe olanların kazancı oldukça fazladır. Biraz önce “Ruh Bilimi”nden söz ettik, daha ne olsun.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here