Soytürk; “Muhtarlarımız Halkımızla Devlet Kurumları Arasında Köprü Vazifesi Görmektedir”

0
88

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk; “Muhtarlarımız Halkımızla Devlet Kurumları Arasında Köprü Vazifesi Görmektedir”

Her yıl 19 Ekim’de kutlanan Muhtarlar Günü, bu yıl da çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Kutlama etkinlikleri 19 Ekim 2018 Cuma günü saat 09.00’da çelenk sunma töreni ile başlayacak.

Muhtarlar Derneği tarafından Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunulmasının ardından buradaki tören saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla devam edecek. Tören, Denizciler Mahallesi Muhtarı ve Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Kekeç’in günün anlam ve önemi ile ilgili konuşması ile sona erecek. Çelenk töreninin ardından Down Kafe’de Muhtarlar ile kahvaltılı sohbet programı tertip edilecek.

İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk de, ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ münasebetiyle basın açıklaması yaptı.

Muhtarlık müessesesinin, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğunu vurgulayan Kaymakam Soytürk; “Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Yönetim anlayışımızda, vatandaşlarımızın devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklarımız olduğu bilinci çok önemli bir yer tutmaktadır. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir.

Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir. Milletimizin tercihine, teveccühüne ve itimadına mazhar olmak rütbelerin en büyüğü olduğu bilinciyle, halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş muhtar kardeşlerimiz, son derece önemli bir unvan taşımakta olup, aynı zamanda bir o kadar da ulvi bir görevi üstlenmektedirler. Bu duygu ve düşüncelerimle, Muhtarlarımıza hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, İlçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın ′Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here