“Sorumluluğunuzu Yerine Getirin, Hizmete Engel Olmayın”

0
72

mevlüt dudu (9)CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu AKP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyelerine Seslendi

Hatay Büyükşehir Belediyesi norm kadro oylamasını meclis toplantısında reddeden AKP’li meclis üyelerine seslenen CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu yazılı bir açıklama yaparak, “Sorumluluğunuzu yerine getirin, hizmete engel olmayın” dedi.

AKP’nin her zeminde kendi çıkarlarını düşündüğünü belirten Mevlüt Dudu; “Bu durum bir kez daha Hatay Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarında açığa çıkmıştır. Her fırsatta Hatay’a kötülük yapan AKP, bunu bir kez daha göstermiştir. AKP 12 yıldır Hatay’a eziyet ediyor. Suriye sorunundan, selden zarar görenlere, Cilvegözü’nden,  Reyhanlı katliamlarına kadar, her fırsatta Hatay’ın ve Hataylıların canını yakan AKP iktidarları, şimdi de Büyükşehir Belediyesini çalıştırmamak için ellerinden geleni yapıyor. Biz bu güne kadar AKP’ye rağmen hizmetimizi sürdürmeye çalıştık. Büyükşehir Belediyesi de bu olumsuz zihniyete rağmen hizmetlerini sürdürecektir” dedi.

AKP’li Meclis üyelerinden Hatay halkı adına bir açıklama beklediğini kaydeden Dudu; “Sizler gerçekten Hatay’ı seviyor musunuz? AKP mi sizler için önemli, yoksa Hatay mı? Oy veren insanların sorunlarına çözüm bulmak asli görevi olan meclis üyelerinin bu sorumluluklarını yerine getirmeleri gerekir. Seçimle gelen kişiler vatandaşın sesine kulak vermelidir. Vatandaş yerine başka kişi ve kurumların sesine kulak verenler bu vebalin altında kalır. Bedeli de çok büyük olur.

İçişleri Bakanlığının ve Devlet Personel genel müdürlüğünün yaptığı çalışma ve yayınladıkları genelge her yerde onaylanıyor da, Hatay’da neden onaylanmıyor. AKP’nin kazandığı büyükşehirlerin hangisinde norm kadro onaylanmamış da, Hatay’da bunu engellemeye çalışıyorlar. AKP’li Büyükşehir belediye meclis üyeleri Hatay halkının kendilerine verdikleri görevi bile bile kötüye kullanarak suç işliyorlar.

Kişisel hırsları ve yukarıdan aldıkları emirler onlar için daha önemli. Ben Hatay’ın bir milletvekili olarak AKP Meclis üyelerini Hatay halkına karşı sorumlu olmaya çağırıyorum. Yasal olarak suç işlemeyi göze alacak kadar kör ve ağababalarına bağlı olanlar hem hukuk önünde, hem de kamuoyu vicdanında mahkum olmaktan kurtulamazlar” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here