Son Dakikaların Cazibesi (4)

0
46

Değerli okurlarım, son dakikaların cazibesine, bir de “YARGISIZ İNFAZ” ifadesini sıkıştıralım. Yeni bir deyim olmamakla beraber şike ve teşvik primi kapsamında epeyi güncellik kazandı. Sporumuzda istenildiği kadar profesyonellik hâkim olsun, fakat bizler bir türlü profesyonelce düşünemiyoruz. Amatör olduğumuz içinde başımız bir türlü dertten kurtulmuyor.

UEFA, Devler Liginden F. Bahçe’yi veto etti. Yönetim de fanatik taraftarlar da kararı protesto için ayaktalar. Acaba diyorum, F. Bahçe veto yediği için mi, yoksa Aziz Yıldırım içerde olduğu için mi ayaktalar? Onu kestirmek biraz zor gibi!

Aynı zamanda, UEFA Başkanı Michel Platini’ye de çok kızgınlar. Bunu bilmek için falcı olmak gerekmiyor. Sarı-Lacivertli yönetimin gerek UEFA’ya ve gerekse Platini’ye yazdıkları mektuplardan anlaşılıyor. Platini, kendisine kızan F. Bahçe’ye şöyle sesleniyor:

“…Şikeyi ben mi yaptım ki bana kızıyorlar. Onlar şikeyi kim yaptıysa onlara kızsınlar. F. Bahçe’yi Devler Ligi’ne almayarak iyilik yaptık. Bunun farkında olmalılar. Türk futbolunu ve F. Bahçe’yi 5 yıllık cezadan kutlardık…”

Türk futbolu adına bir suç işlenmişse, bunun vebalini herkes çekmeli. Yani herkes taşın altına elini sokmalı. Yöneticisinden taraftarına kadar herkes birazcık profesyonelce düşünse, inanın böyle nahoş hadiseler olmazdı diye düşünmekteyim. Birazcık mantıklı olabilirsek, kendimize şifreli gibi gözüken şu üç soruyu sorup, cevaplayabiliriz.

-Fenerbahçe düşürülsün diyenler mi, Fenerbahçe düşürülmesin diyenler mi yargısız infaz yapıyor.

İkisinin de hiç farkı yok. Zira bu iki tezi savunanlar kararı peşinen vermişler. F.Bahçe’li yöneticiler suçlu, iddialar gerçek.

-Talimatlar hemen değiştirilsin, düşme kaldırılsın diyenler, F. Bahçe’nin dost mu?

Böyle düşünenler daha da ileri gidip, yargısız infazı yoğunlaştırıyorlar. Yani, Fenerbahçeli yöneticiler suçlu ve üstelik Türkiye Futbol Federasyonu da küme düşürecek diyenler.

-Suç şahsidir, suçu işleyenler cezalandırılmalı, kuruluşa ceza verilmemeli diyenler hiç mi F. Bahçe’nin yönetimine, TV’sine, dergisine bakmıyorlar mı?

Uzun zamandan beri o tarafın açık seçik altı çizile-çizile, Fenerbahçe Aziz Yıldırım’dır. Aziz Yıldırım Fenerbahçe’dir mesajını görmüyorlar mı?

Hal böyle olunca, F.Bahçe’yi sevenlerin iyi düşünmelerini ve dost sandıklarının çoğunun takımlarına neler yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini görmelerini samimi olarak öneririm. Onlar F.Bahçe’nin sırtından geçiriyorlar. Son sözü şu olacaktır. Dost Acı Söyler!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here