“Sloganımız, Hatay 5’ten Büyüktür”

0
171

Ak Parti Milletvekili Adayları İskenderunlu Partililerle Buluştu

Önceki akşam milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna verilmesinin ardından, Ak Parti Hatay Milletvekili Adayları dün Hatay’ın ilçelerinde aday tanıtım toplantıları düzenledi.

Sabah saatlerinde Erzin’den başlayan adaylar öğlen saatlerinde İskenderun İlçe binasında partililerle buluştu. Coşkulu bir şekilde karşılanan adaylar kısa konuşmalar yaparak kendilerini ve hedeflerini anlattılar.

Aday tanıtım toplantısına, Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, İlçe Başkanı Bestami Bilgili, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ak Parti Hatay Milletvekili Adayları Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanverdi, Sabahat Özgürsoy Çelik, Abdülkerim Güven, Kudret Artan, Mehmet Fettah Çiftçi, Cemile Tuna, Ecrin Nazlı İnan, çok sayıda partili ve basın mensupları katılım gösterdi.

Toplantıda ilk olarak söz alan Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Bestami Bilgili, birlik içinde 24 Haziran seçimlerden zaferle çıkacaklarına inandıklarını söyledi.

Daha sonra söz alan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “24 Haziran çok önemli kırgınlıkları bırakmamız lazım. Klasik olan beşi değiştirelim. İnşallah 24 Haziran’da çifte bayram yapacağız” dedi.

Ak Parti Hatay İl Başkanı İbrahim Güler ise; “Demokrasiyi bilenler için seçim er meydanıdır. 24 Haziran’da biz Hatay’da kırılmamış rekoru kıracağız. Listeler açıklandıktan sonra CHP Büyükşehir Belediyesi önünde yaşananlara bakıyorum. Ak Parti bu. Ak Parti’de adaylarımız da burada değerli aday adaylarımızda burada, hepsi Recep Tayyip Erdoğan yolunda tek yumruk. Bizi biz yapan işte bu ruh. Biz böyle devam ettikçe 24 Haziran’da Recep Tayyip Erdoğan’ın yüzünü güldüreceğiz” şeklinde konuştu.

Daha sonra Milletvekili adayları tek tek söz aldı. Ak Parti Hatay Milletvekili 1. sıra Adayı Hacı Bayram Türkoğlu da yaptığı konuşmasında; “Birlik beraberliğimizi muhafaza ile 24 Haziran seçimlerimiz hayırlı olsun, sandıktan bu birlik beraberlik ruhu yansısın. 24 Haziran çok önemli bir takvim. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ilk defa görücüye çıkıyor. Türk siyasi tarihinde bir dönüm noktası olacak. Geleceğin büyük Türkiye’si inşası yolunda durmak yok yola devam diyen liderimizi ilk turda tartışmaya mahal vermeden seçeceğiz. Hatay’da da bir siyasi tarih yazacağız. Halkımıza rağmen değil halkımızla birlikte yola devam edeceğiz” dedi.

2.sıra Adayı Hüseyin Yayman, parti olarak beraberliğe verdikleri öneme vurgu yaparak; “Ak Parti demek birlik beraberlik siyaseti demektir. Dün listeler açıklandı, tüm adaylarımız buradayız. İşte Ak Parti farkı bu. Sen ben yok biz varız diyerek buradayız. Hatay’ın artık şu 5 sendromunu aşması lazım. Hatay 5’ten büyüktür. Bir ve beraber olursak yapmayacağımız şey yoktur” diye konuştu.

3.sıra Adayı Abdulkadir Özel de; “Ak kadronun, ak teşkilatın ak sevdalı neferleri olarak hepimiz buradayız, 24 Haziran’da da sandıkları patlatarak iktidara geleceğiz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, bundan sonra her seçimde istikrarı çıkaracağı bir hükümet modelidir. Bütün kadrolarımızla omuz omuza birlikte çalışıp milletimize çifte bayramı yaşatacağız. Karşımızdaki muhalefetin durumu ortada. Tek motivasyonları Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı. Hiçbir konuda hiçbir fikirleri yok. Milletimiz bütün amacı Erdoğan karşıtlığı olan bu muhalefete gereken dersi verecek, en büyük Osmanlı tokadını atacaktır. Zaferimiz şimdiden mübarek olsun” şeklinde konuştu.

4.sıra Adayı üç dönem Reyhanlı Belediye Başkanlığı yapan Hüseyin Şanverdi ise, güçlü lidere ihtiyaç olduğunu ifade ederek; “Güçlü Başkan da Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

5.sıra Adayı Sabahat Özgürsoy Çelik de, Cumhuriyet tarihinden bu yana tüm yöneticilerin hayalinin başkanlık sistemi olduğunu ifade ederek; “Hep beraber tarih yazacağımıza inanıyorum. Cumhuriyet dönemimizde yöneticilik yapmış olanların gerçekleştiremediğini Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a layık görüyorsak, bunu 24 Haziran’da beraberce gerçekleştireceğiz” dedi.

6.sıra Adayı Abdülkerim Güven, partilerini ayakta tutanın birlik beraberlik ruhu olduğunu vurguladı. Güven; “Hatay’da çalınmadık kapı bırakmayacağız. Hatay 5’ten büyüktür, bunu hiç unutmuyoruz” dedi.

Diğer milletvekili adayları da konuşmalarında birlikteliğe vurgu yaparak, durmadan çalışacaklarını ifade ettiler. Yapılan konuşmaların ardından toplu olarak fotoğraf çekimi yapıldı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here