Siyasette Güven ve Kalite

0
70

Müşterinin genel çıkarlarına uygun olmayan ürünler, alıcı bulamaz. Kısa sürede piyasadan silinir. Üretici firmalar da iflas eder kapılarına kilit vurmak sorunda kalırlar.

“Kalite, bir ürün veya hizmetin belirlenen veya olabilecek ihtiyaçları karşılama kabiliyetine dayanan özelliklerin genel anlamıdır.”

Ürünü pazarlayan satıcı, tanıttığı malı kaliteliymiş gibi gösterip tüketiciye kakalama girişimlerinde bulunduğunda aldatma yolunu seçtiğinden kendi sonunu hazırlamış olur.

Tüketici bir daha aldanmamak üzere; “Sütten ağzı yanan, yoğurdu üfleyerek yer” misali firmaya olan güvenini yitirir. Başka firmaların ürettikleri ürünlere yönelme yolunu seçer. Eşit rekabet ortamında “hesaplı, sağlam, güvenilir ve garantili” ürün ve hizmetlerin alıcısı çok olur. Müşteri memnuniyeti önemlidir çünkü.

Siyaset konusuna gelince, “güven ve kalite” kuralları siyasette de geçerlidir. Toplumun ortak çıkarlarına ters düşen, kaliteden uzak bir politik anlayış, tıpkı üreticiyi aldatan firmalar gibi çöküntüye uğrar ve iflas bayrağını çeker.

& & & & & &

Başkanlık Gezegenine Yolculuk

Belediye Başkanlığı Gezegeni’ne (BBG–İSKENDERUN) yolculuk başladı. Geriye sayım işleminden sonra düğmeye basılarak “Yerel Seçim” füzeleri aynı anda fırlatıldı. “BBG–İSKENDERUN” adlı gezegene bir an önce varmak üzere fırlatılan AK PARTİ-1, CHP-1 ve MHP-1 füzeleri arasındaki rekabet kızıştı.

Riskli ve heyecanlı olan seçim uzay yolculuğunda bazı engellerle karşı karşıya kalınacağı tahmin ediliyor. Bu engeller arasında göktaşı cisimlerine benzer sandık taşı, tribülans, oylardan oluşan toz bulutları… yer alıyor.

Başkanlık kaptanları ve meclis üyeleri adaylarından oluşan Astronot mürettebatı, aralarında görev bölümü yaparak “BBG-İSKENDERUN” gezegenine kazasız belasız ulaşma çalışmalarını sürdürüyor.

Kayalıklarla dopdolu gezegende sadece bir iniş alanı mevcuttur. Seçim uzay yarışında önde giden füzelerden biri alana inebilecek. Diğer iki füzenin gezgene teğet geçip, dünyaya geri dönmesi bekleniyor.

İlk varan mürettebatın gezegenden yeterince toplayacakları numunelik OY Taşlarıyla, “Belediye Başkanlığı Gezegeni”ne sahip olacağı yetkililerce açıklanmıştır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here