Siyaset Değil, Spor Yapın (3)

0
47

Değerli okurlarım, futbol centilmenliğinden söz edeceğim ama bu ifadenin ona hakaret olacağını düşünüyorum. Çünkü futbol zaten centilmendir. Onu mezbahaya çeviren icra edenlerdir, gerekli gereksiz beyanatlar veren yöneticilerdir. Futbol müsabakalarının kurallara uygun başlayıp ve o şekilde sona ermesinin kimseye bir zararı olamaz. Demokrasinin olmadığı yerde herkes suçludur, sözlerine paralel olarak, kuralsız oynanan futbolunda kimseye faydası dokunmaz.

Neden kurallara uyulmuyor? Trafikte (şehir içi-şehir dışı) zamandan kazanmak için sürat yapıyoruz. Bu tamamıyla yanlış bir yaklaşım! Bazı şeylerin insanoğlunun doğasında olması sonucu değiştirmiyor. Olayla ilgisi olmayan birçok insanlar ölüyor ya da sakat kalıyor. Trafik kurallarına uymamanın insanlara bir kazanç sağlayacağını söylememiz mümkün değil. Bazı sivri zekalılar bu olaylara “Kader-i ilahi” diyorlar ama o zaman Cenabı Allah kullarına neden akıl fikir ihsan etmiş? Bu soruya onlar da cevap veremezler.

Her oluşumun kendine özgü kuralı vardır ve o kurallara kesinlikle uymak gerekmektedir. Aksi halde kuralın bir anlamı kalmaz. Peki, futbolun kurallarına neden uyulmuyor? Soru sormak kolay da yanıtlanması oldukça zor. Futbolcu psikolojisi deyip de geçemeyiz. Hakemin kararı yanlış, o da bir insan deyip geçiştiremeyiz. Seyirci çok küfür etti deyip de atlatamayız. Güvenlik güçleri olaylara seyirci kaldı da diyemeyiz. Hava muhalefeti, ulaşım koşulları da sonucu değiştirmez. Bizimde bunları harmanlayarak anlatmamız da gazetecilik olmaz.

Peki, ne yapmamız gerekiyor? Öncelikle, inançlı olmamız ve de inanmamız gerekiyor. Nelere, kimlere inanmalıyız? Futbolumuza yön verenlere, yönlendirenlere inanmamız gerekiyor demek geliyor içimden ama öyle bir kurum kuruluş ve delikanlı yöneticiler varsa söyleyin ya da tarif edin gidip önlerinde secde edelim. Türk futboluna yön vereceğiz onu dünyada söz sahibi edeceğiz diyenlerin alt tarafı bağlar gazeli de kimselerin haberi yok. Herkes bir şeylerini ipoteklemiş ya da satılığa çıkarmış.

O zaman, insana demezler mi, onları kim seçti oraya çıkardı? Daha önceleri de defalarca söylemiştim, bir kez daha olsun zararı olmaz diye düşünüyorum. Onlar, gözdağı verile-verile atamayla geldi ve muhtemelen atamayla da gidecekler. Onlar gelip bunlar gidiyor ama verilen zarardan kimler doya-doya etkileniyor? Bunların yanıtını da yarın sizlere sunacağım.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here