Simya Eğitim Kurumları, “Eğitim Kompleksi” Kurmaya Hazırlanıyor

0
134

Yaklaşık 10 senedir dershanecilik ve yayıncılık sektöründe Türkiye’nin birçok noktasında hizmet veren Simya, okullaşma kararı aldı.

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İlçe Başkanı Uğur Feriz ve beraberindeki heyet Simya Dershaneleri’ni ziyaret etti. Ziyaret sırasında anaokulundan, liseye kadar tüm bölümlerin olacağı dev bir eğitim kompleksini Hatay’a kazandıracaklarını belirten Simya Dershaneleri Genel Müdürü Yılmaz Tunç, eğitim kalitesinin her geçen İskenderun’da arttığına dikkat çekti.

11 yıldır binlerce öğrenciyi hayata hazırladıklarını, yayın olarak da Türkiye’nin hemen-hemen her iline ulaştıklarını belirten Tunç; “Bizler İskenderun’da eğitim çıtasını yükseltmek adına ciddi gayretler gösterdik. İskenderun’dan tüm Türkiye’ye Simya adını duyurmayı başardık. Simya Dershaneleri ve Yayınları olarak okullaşma isteğimizi uzun yıllardır dillendirmiş ve bu noktada da çalışmalarımızı başlatmıştık. Şartların olgunlaşması ve istediğimiz kriterlere sahip arazinin bulunması ile bugün Belen’e bağlı Sarımazı bölgesinde 20 dönümlük bir araziyi Simya bünyesine katarak Akdeniz Bölgesi’nde olmayan büyük bir eğitim kompleksi projesi için kolları sıvadık” şeklinde konuştu.

Dershanelerin kapatılacağı haberlerine de değinen Tunç; “Bugün Türkiye şartlarına baktığınızda binlerce öğretmen ve personel bu işten kazanç elde etmektedirler. Okullara devam eden ara sınıflar haricinde mezun öğrencilerimiz üniversiteye hazırlanmakta ve bu desteğe ciddi anlamda ihtiyaç duymaktadırlar. Bu konu cevap bekleyen en önemli sorularımızdan biridir” diye konuştu.

“Dershaneler Er ya da Geç Kapanacaktır

Dershanelerin kapatılma kararının yapılan anketlerde ortaya çıktığını belirten Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ise; “Dershanelerimiz maalesef velilerimizin sırtında bir yük haline gelmiştir. Gelişmiş ülkelerde dershanecilik diye bir olay yoktur. Ak Parti olarak hükümetimizin amacı Milli Eğitimimize bağlı okulların seviyesini yükseltmek ve özel okulların açılmasını sağlamaktadır. Şunu unutmayın ki, okullarımızda eğitim kalitesini ne kadar artırırsak, öğrencilerimizin başarısı o kadar artacaktır. Bugün baktığınızda birçok öğrencimiz dershanelere gitmeden sınav kazanamıyor. Bu da velilerimizde ciddi problemler ve sorunlar yaratıyor. Başbakanımızın da söylemleri doğrultusunda dershaneler er ya da geç kapanacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here