Silifke Ticaret ve Sanayi Odası ile İTSO Arasında Kardeş Oda Protokolü İmzalandı

0
218

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti. İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İTSO Başkan Yardımcısı Muhsin Yeter, İTSO yönetim kurulu üyeleri Müfit Tennioğlu, Raşit Özyurt, Hıdır Güneş ve Genel sekreter Figen Gül Dönmez Silifke Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyelerini kapıda karşıladılar.

Ziyarette, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar, Meclis Başkanı Abdulbaki Uysal, yönetim kurulu başkan yardımcısı Erdin Soy, yönetim kurulu üyeleri Alp Kadıoğlu, Mustafa Uysal, Osman Tuğran, Ali Işık, Akademik Danışman Muhammed Saygın, Genel sekreter Yıldırım Baydar ziyarette yer aldı.

Akdeniz Bölgesinde bulunan iki Oda arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin daha da güçlendirilmesi için bir araya gelinen ziyarette, iki Oda yöneticileri kendi şehirlerinin ekonomik ve sosyal yapısı ile ülke ve bölge ekonomisi hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulundular.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, İskenderun’un sanayi ve liman şehri olduğunu belirterek; “Bölgemiz Demir-Çelik, filtre ve hizmet sektörü olarak bölge ve ülke ekonomisine önemli katkı sağlamaktadır. İskenderun Limanı özelleşmesinin ardından Konteynır taşımacılığında uluslararası ithalat ve ihracatta önemli bir yere sahiptir. Bölgemizde deniz ürünleri, tarım ve narenciye de ticarette önemli yer tutmaktadır. Hatay Suriye’de yaşanan iç karışıklıklar nedeniyle ekonomik yönden sıkıntı yaşamaktadır. Temennimiz Suriye ve komşu ülkelerde yaşanan savaşın bir an önce sona ermesidir. Bu sorunlar çözüldüğü an Bölgemizde ticaretin daha da artacağına ve ekonominin düzeleceğine inanıyoruz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

İTSO Yönetim Kurulu ve meclis üyelerinin geçtiğimiz Ekim ayında Silifke’de düzenlenen Liderlik Akademisi ve Strateji çalıştayına katıldığını da sözlerine ekleyen İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, bu tür etkinliklerin odalar arasında ve iş adamları arasındaki ilişkileri de güçlendirdiğine vurgu yaptı.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar ise; “Akdeniz Bölgemizin iki güzide Ticaret Odası arasındaki bağları daha da güçlendirmek için yönetim kurulu üyelerimiz ile İskenderun’a geldik. Silifke Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından geçtiğimiz Ekim ayında düzenlediğimiz ‘Liderlik Akademisi ve Strateji’ çalış tayına oda olarak gerek yönetim gerekse meclis üyeleri olarak İTSO’nun katılması bizleri onurlandırdı. Bizler de sizlerin bu ilgi ve alakasına karşılık sizleri ziyaret etmek istedik. Amacımız iki kardeş oda arasında ticaret ve kültürel ilişkileri de güçlendirmektir. Bu kapsamda 8-10 Mart tarihleri arasında düzenleyeceğimiz etkinlik ve organizasyonu birlikte yapmak istiyoruz. Bu etkinlikteki amacımız iş adamlarımızı buluşturmaktır” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Ziyaret sonunda ise İTSO ile Silifke Ticaret ve Sanayi Odası arasında kardeş oda protokolü imzalandı. Protokolü İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ve Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nurettin Kaynar birlikte imzaladılar.

Silifke Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu üyeleri ziyaret kapsamında, İTSO’nun birimlerini de gezme ve inceleme fırsatı buldular. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here