“Sık-Sık Duş Alın, Bol Sıvı Tüketin”

0
83

il sağlık müdürü1Sağlık Müdürü Yılmaz, Aşırı Sıcaklar Sağlık Problemlerini de Beraberinde Getirdiğini Söyledi…

Hatay İl Sağlık Müdürü Sebahattin Yılmaz, aşırı sıcakların çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirdiğini söyledi.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, herhangi bir hastalığa bağlı olarak kullanılan ilaçların sıcak havalarda terlemeyi etkileyen faktörler arasında olduğunu, bunun da beyin ve diğer hayati organlarda hasara yol açtığını belirtti.

Günün en sıcak saatlerinde, mecbur kalmadıkça dışarı çıkılmaması gerektiğini vurgulayan Yılmaz; “Aşırı sıcaklar çeşitli sağlık problemlerini de beraberinde getirmektedir. Güneş ışınlarının dik geldiği saatlerde denize girilmemeli. Dışarıda bulunanlar açık renkli bol ve sıkı dokunmuş kumaşlardan yapılan giysileri tercih etmeli. Spor yapmak için sabah ve akşam saatleri tercih edilmeli. Her bir saatlik spor için en az 2 ile 4 bardak arasında sıvı alınmalı. Bebek, çocuk, engelliler ve hayvanlar kapalı ve park etmiş araçlarda bırakılmamalı. Susuzluk hissi olmasa bile her gün en az 2 ile 4 su bardağı arasında su tüketilmeli. Vücut ısısının yükselmemesi için sık sık duş alınmalı, kafein, alkol ve fazla miktarda şeker içeren içecekler vücutta daha fazla sıvı kaybına yol açtığı için tüketilmemelidir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here