SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, İGC’yi Ziyaret Etti

0
81

“Yeni İstihdam Yasası, Pek Çok Yenilik Getirecek!”

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Hatay İl Müdürü Hamit Bal, beraberinde SGK İskenderun İlçe Müdiresi Remziye Evren ile birlikte İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İCC)’ni ziyaret ederek yeni yönetime başarılar diledi. Bal, ziyareti sırasında yeni istihdam yasasıyla işçi ve işveren lehine pek çok yeniliğin getirileceğini de söyledi.

Pandemi sürecinde gerek işveren gerekse çalışanların sıkıntılı bir dönem geçirdiğine dikkat çeken SGK İl Müdürü Bal; “Kayıtlı istihdamın teşviki hem işçi hem işveren açısından önemlidir. İstihdamın kayıtlı olması, işçinin hakları yönünden, emekliliği yönünden, diğer sosyal hakları yönünden önem taşımaktadır. Kayıtsız olması da işverene ciddi anlamda ceza getirmektedir.

SGK’ya kayıtlı işçiler Pandemi döneminde kendilerini güvence altına almış olurlar. İşsiz kalmaları halinde işsizlik sigortasından faydalanırlar. SGK kapsamında çalışmalar işçimize hem sağlık hem diğer sosyal güvenceleri sağlayacaktır” dedi.

SGK Hatay İl Müdürü Hamit Bal, borçların yeniden yapılandırılması ve SGK primleri borçlarının ödenmesi konusunda çıkarılması beklenen yasayla ilgili süreç hakkında bilgiler de verdi.

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İGC Başkanı Rızkullah Terbiyeli ise; “Sizin anlattıklarınızı ve yaşanan her türlü gelişmeleri halkımıza duyurmaktayız. Çıkması beklenen yasalar da umutla beklenmektedir” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here