Sendikal Tercih, İşten Çıkarılma Nedeni Olmayacak!

0
99

türk metal-sen27Kavlak, Osmaniye’de Çelik-İş Sendikasına Yüklendi

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Türk Metal’e geçiş yapanların işten çıkarılacağı yönünde işçileri tehdit ettiği ileri sürülen Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül’e “hodri meydan” diyerek meydan okudu. Kavlak, sendikal tercihin, işten çıkarılma nedeni olmayacağının da altını çizdi.

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı ve Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, işçilerle kucaklaşmak üzere bölgeye geldi. Hatay ve Osmaniye’deki programlara genel başkan yardımcıları da eşlik etti. Pevrul Kavlak’ın işçilerle Osmaniye’deki buluşması, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Kuran-ı Kerim Tilavetiyle başladı. İşçilerin coşku ve muhabbetle karşıladığı Genel Başkan Kavlak, gördüğü ilgiden memnun oldu.

Kavlak, işçilere Türk Metal farkını, sosyal sendikacılığı, toplu sözleşme dönemlerinde işçiler adına yaptıkları sözleşmelerin kazanımlarını da anlattı. İsdemir yönetiminden aldığı sözü ve garantiyi de işçilerle paylaşan Pevrul Kavlak; “Bunlar işçiyi işiyle tehdit ediyorlar. İşçiyi emeğiyle tehdit etmek hangi ahlaka sığar? Bir tek kişiyi Türk Metal’e geçtiği için atmaya ve attırmaya kalkın bu dünyayı başınıza yıkarım. Bir tek kişinin ekmeğiyle oynasınlar, dünyaya geldiklerine pişman etmezsem namerdim. Eğer yüreğin yetiyorsa, kendine güveniyorsan, cesaretin varsa tek bir kişi sendikal tercihinden dolayı işten çıkar. Seni insan içine çıkarırsam namerdim Bu dünyayı başına yıkarım!” diyerek sert konuştu.

Aidatların Hesabını Siz Soracaksınız!

Kavlak, Erdemir ve İsdemir işçilerinin ücret durumu, sosyal hakları ve daha birçok konuyu anlatırken, İsdemir’de yaşanan grev sonrası alınan zammı da eleştirdi ve Erdemir işçisinin ücretleri ile İsdemir işçisinin ücretleri arasında farkın açılmaya devam ettiğini rakamlarla ifade etti.

Çelik-İş Sendikası’nın 40 yıldır işçilerden aldığı aidatların hesabını da soran Kavlak; “Ne bir sosyal tesisleri, ne bir çatıları ve ne de çaktıkları bir çivi var. Bunlar top peşinde koşuyor top. Milyonlarca lira eden bu aidatlar nerede? Bu paralar Ali Baba ve Kırk Haramilere gidiyor. Bunların hesabını tek-tek siz soracaksınız” değerlendirmesinde bulundu.

İsdemir Genel Müdürü Recep Özhan ve yönetiminden övgüyle söz eden Pevrul Kavlak, sendikal tercihinden dolayı bir kişinin dahi işinden atılmaması konusunda verilen sözün tutulmasından dolayı da şükranlarını sundu.

1 Mayıs İsdemir’de Bayram Olacak!

1 Mayıs tarihine dikkat çeken Kavlak; “1 Mayıs, İsdemir’in bayramı, Ali baba ve kırk haramilerin İsdemir’den gidişinin başlangıcı olacak. Bunlar her yerde sadece aidat ve koltuk peşindeler. Bunların bir dikili ağacı, bir yaraya merhem oldukları yoktur” dedi.

Türk Metal-Sen’in mal varlığını açıklayan Genel Başkan Kavlak; “Bu gayrimenkuller, işçilerden kesilen aidatların alındı belgesidir. Tüm tesislerimizde üyelerimiz aileleriyle birlikte 5 yıldızlı bir şekilde ağırlandılar” şeklinde konuştu.

Kavlak, bu yatırımların Türk Metal-Sen için bir karne, aidatların nereye gittiğinin belgesi, övünç kaynağı ve zor günlerde değerlendirilip sıkıntılardan kurtaracak teminat olduğunu belirtirken, emaneti namus bildikleri, asla ihanet etmeyecekleri mesajını da verdi.

Bizim Abdestimizden Kuşkumuz Yok!

Çelik-İş Sendikası’nın bugüne kadar hiç hesap vermediğini de iddia eden Kavlak, milyonlarca lira paranın futbolculara ödenerek heba edildiğini ve kasanın da boşaldığını belirtti. Türk Metal Sendikası’nın her türlü hesabı verebilecek konumda olduğunu da ifade eden Kavlak; “Türk Metal-Sen hiçbir yasal zorunluluk olmadığı halde tüm hesaplarını mali müşavirlere denetletir. Her kuruş incelenir. Bizim hiçbir şeyden korkumuz yok, endişemiz yok. Abdestimizden şüphemiz yok, kul hakkıyla doymaktansa aç kalmayı tercih ederiz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here