Şenbük Köyü’nde 60 Bin Fidan Toprakla Buluştu!

0
90

belen ağaçlandırma2013 yılında ilimizde meydana gelen yangında zarar gören alanların yeniden ağaçlandırılması çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda, Çevre Kuruluşları Dayanışma Derneği (ÇEKÜD) ile Hatay Yardımlaşma Derneği (HAYAD) tarafından başlatılan  “Yeşeren Tohumlar Hatay’da Toprakla Buluşuyor” projesi kapsamında Belen ilçesine bağlı Şenbük Köyü’nde 60 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Törende konuşan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz,  geçmişten günümüze miras kalan doğal güzelliklerin korunması, kaynakların tükenmemesi ve gelecek nesiller için de ihtiyaç olan sürdürülebilir bir kalkınmanın devam edebilmesi için ağaçlandırma çalışmalarının önemli olduğunu söyledi.

Yeşille barışık ve yeşile sevdalı bir toplumun hepimizin ortak ideali olması gerektiğinin altını çizen Lekesiz; “Vatanımızın her yanını bir baştan bir başa yeşile bezemek hepimiz için milli bir görev olmalıdır, çünkü söz konusu olan ülkemizin ve ilimizin çocuklarının yarınlarıdır” şeklinde konuştu.

Ülke topraklarının yüzde 86’sının erozyonla karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Vali Lekesiz; “Yılda yaklaşık 500 milyon ton toprak barajlara, göllere ve denizlere gidiyor. Bunun önüne geçebilmek, temiz içme sularımızı muhafaza edebilmek, temiz havayı muhafaza edebilmek için ülkemizi yeşile bezemek aynı zamanda bir insanlık görevidir” dedi.

Belen Kaymakamı Abdülaziz Aydın, Antakya Orman İşletme Müdürü Mehmet Harbi, HAYAD Yönetim Kurulu Başkanı Sait Karataş, ÇEKÜD Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Yorulmaz ve ÇEKÜD İl Temsilcisi Recep Aydöner’in konuşmalarının ardından 60 bin ceviz, defne, kızılçam fidanları toprakla buluşturuldu.

Törene, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Hasan Koçyiğit, İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here